Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ο Βίτσας υποσχέθηκε ιθαγένεια...

...σε μέλη της πακιστανικής κοινότητας...

ΒΙΝΤΕΟ

Στον καινούριο νόμο που λέει ότι όποιος έχει επτά χρόνια στην Ελλάδα, με οποιοδήποτε χαρτί μπορεί να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια, ώστε να τακτοποιήσει τα χαρτιά για την...
ιθαγένεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, στη διάρκεια εκδήλωσης της πακιστανικής κοινότητας.

Αρχικά ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την υποδοχή που του επιφύλαξε και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας πω ότι στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Και τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι και αυτά απλά».

Και συνέχισε: «Και εγώ ανάμεσά σας με πολλή χαρά, βλέπω νεαρούς και μικρότερα παιδιά, και βλέπω αυριανούς γιατρούς, αυριανούς μηχανικούς αυριανούς δικηγόρους σαν τον Τσάβι... μακριά από δικηγόρους, αυριανούς ανθρώπους που θα προσφέρουν στην Οικονομία και στον εαυτό τους αλλά θα προσφέρουν και καλοσύνη σε όλο τον κόσμο. Και αυριανούς ποδοσφαιριστές. Γι΄αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το ακροατήριο, που του επισήμανε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν 1.000 άτομα, αλλά μόνο 150 οικογένειες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε:

«Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ.

Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την προσδοκία: «Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Και το τελευταίο: Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου