Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η Γέφυρα της Κεντροαριστεράς ήταν βαμμένη… ΣΥΡΙΖΑ

Η Γέφυρα της Κεντροαριστεράς ήταν βαμμένη… ΣΥΡΙΖΑ | in.grΚαι να ήθελε κάποιος ανέστιος της κεντροαριστεράς να παρακολουθήσει την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» δεν θα μπορούσε. Οι περίπου 100 θέσεις του καφέ που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είχαν καταληφθεί από νωρίς από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ήταν όλοι εκεί. Κυβέρνηση και κόμμα.
Με το που έμπαινε κάποιος στην αίθουσα έβλεπε σε πρώτο πλάνο τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Βούτση, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε κάποια στιγμή διεκόπη η ροή της παρουσίασης για να αναγγελθεί ότι η πρωτοβουλία στηρίζεται και από τον… Νίκο Παπά! Σείστηκε η βάση της κεντροαριστεράς!

«Ήλθε κανένας από το ΠαΣοΚ;» ήταν η εναγώνια ερώτηση των συμμετεχόντων. «Κανένας» ήταν η απογοητευτική απάντηση. Από τον χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπήρχε κάποια παρουσία που να επιτρέπει στους διοργανωτές να υποστηρίξουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν είναι κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Δηλαδή ο Δανέλης, ο Μπίστης, και τα άλλα «πρόθυμα» παιδιά.

Δεν υπάρχει γέφυρα

Η εκδήλωση της Δευτέρας έδειξε ότι γέφυρα δεν υπάρχει. Τα στελέχη της πρωτοβουλίας αυτής δεν μπορούν να οικοδομήσουν καμία γέφυρα με την κεντροαριστερά  γιατί είναι ήδη στην όχθη του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργούν συντονισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι πλήρως ενταγμένοι στον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και να θέλουν να το κρύψουν, δεν μπορούν.
Δεν ήταν μόνο η σύνθεση του ακροατηρίου και οι υπογραφές που δείχνουν ότι η κίνηση αυτή είναι σκέτος ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν πρωτίστως το πολιτικό περιεχόμενο των τοποθετήσεων που ακούστηκαν. Θα το συνυπέγραφαν χωρίς πρόβλημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχαν αρκετές ενστάσεις για το περιεχόμενο τους, όσοι κρατούσαν στοιχειώδεις αποστάσεις από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Ένα μόνο παράδειγμα. Οι «κεντροαριστεροί» αυτής της εκδήλωσης υπήρξαν ιδιαίτερα καυστικοί και προβληματισμένοι για τη δεξιά στροφή του ΚΙΝΑΛ και την ακόμα  δεξιότερη στροφή της ΝΔ.  Υπήρξαν όμως ιδιαίτερα προσεχτικοί στις εκφράσεις κριτικής που χρησιμοποίησαν για την κυβέρνηση και η οποία φάνηκε να γίνεται στο πλαίσιο του να «ξεκαρφωθούμε».
Πηγή φωτό: ΑΠΕ

Κατά Πολάκη

Διότι οι γεφυροποιοί, όπως για παράδειγμα η κυρία Ρεπούση, χαρακτήρισε «ατοπήματα» τα όσα διαπράττει το τελευταίο διάστημα ο κ. Πολάκης. Και ο κεντρικός συντονιστής του πάνελ, έκανε λόγο για «πρόσωπα που έχουν κάποια σχέση με την κυβέρνηση» αναφερόμενος στα … αγγούρια της κυρίας Μεγαλοοικονόμου.
Δεν υπάρχει, λοιπόν καμία «Γέφυρα». Υπάρχει η «Γέφυρα» του ΣΥΡΙΖΑ.  Μια ακόμα προσπάθεια ωραιοποίησης της έργων και των ημερών της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου