Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τα 4 ερωτήματα της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές...

Τέσσερα ερωτήματα για τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση διά στόματος της Μαρία Σπυράκη, η...
οποία κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε επίσης συνοπτικά το πρόγραμμα του κόμματός της για την Υγεία.

Τέσσερα ερωτήματα για τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση διά στόματος της Μαρία Σπυράκη,
Σύμφωνα με την ίδια, η Ν.Δ. θα στηρίξει τη φημολογούμενη αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στις εθνικές εκλογές και ζητά απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, την ώρα που απομένουν 90 μέρες μέχρι τις κάλπες.

Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτές να γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης;

Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει και πάλι τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 19 Μαΐου και όχι μαζί με τις ευρωεκλογές. 

Ποιος θα είναι τελικά ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού; Είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα να μην έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ακόμη και το μέγιστο αριθμό υποψηφίων ανά συνδυασμό με συνέπεια να μην το γνωρίζουν αυτό ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι;

Σκέφτεται όντως η κυβέρνηση να αυξήσει την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Όταν η κ. Σπυράκη ρωτήθηκε για το χθεσινό δημοσίευμα του BBC απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ζήτημα εθνικής μακεδονικής μειονότητας δεν υφίσταται, πολύ περισσότερο μάλιστα γιατί το κείμενο του δημοσιεύματος αναφέρεται σε ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η εκπρόσωπος της Πειραιώς επανέλαβε ότι Συμφωνία που επικυρώθηκε στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και του πρόθυμους παράγει βλαπτικά αποτελέσματα, ήδη από τη πρώτη στιγμή της υπογραφής.

Υπογράμμισε δε ότι δημιουργούνται προβλήματα από τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η χρήση των όρων Μακεδονία και μακεδονικός, βάσει της Συμφωνίας, από οργανώσεις και ιδιώτες και πρόσθεσε ότι ενδεικτική των ερωτημάτων προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιστολή που έστειλε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας προς τον ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ. η κ. Σπυράκη είπε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω επιλογές εκπροσώπων που ανήκουν σε άλλους σχηματισμούς, αυτό αφορά τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής».

Επίσης, σχετικά με τις δηλώσεις της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου για τους ομοφυλόφιλους, χαρακτήρισε προσβλητικό και λυπηρό τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατανοούμε τη στάση του κ. Τσίπρα να μένει στην καρέκλα με την στήριξη των προθύμων, ανέφερε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι ο χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε η κ. Μεγαλοοικονόμου δείχνει ότι η ετερόκλητη συμμαχία που στηρίζει την κυβέρνηση δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» είπε σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ούτε ένα νεύμα αποδοκιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. για την Υγεία
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. ξεκίνησε την ενημέρωση των δημοσιογράφων με αναφορά στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και βασίζεται στους εξής τρεις άξονες:

Ένα σχέδιο πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» (προς τιμήν του παλαιού γιατρού και στελέχους της ΝΔ).

Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους τους πολίτες.

Ιδιαίτερη φροντίδα για όσους έχουν αυξημένη ανάγκη.

Όπως είπε η κ. Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης παρότι είναι φειδωλός στα θέματα των προσλήψεων, δεσμεύτηκε για άμεση ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού με 2.000 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, είναι κατηγορηματική η δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ., όπως είπε η κ. Σπυράκη, ότι κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή δεν πρέπει να μείνει χωρίς γιατρό.

Τέλος, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε καθιερώσει την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία των ανασφάλιστων όταν ήταν στην κυβέρνηση, κάτι που είχε αναγνωρίσει με άρθρο του στην «Αυγή», ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου