Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο βιασμός της Δημοκρατίας.

Πριν από πολλά χρόνια, ο σημερινός Διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βιβλίο. Με τον τίτλο «Ο βιασμός της Δημοκρατίας». Το προλόγισε ο Λέων Καραπαναγιώτης, τότε Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με ιδιαίτερα κολακευτικά και επιδοκιμαστικά σχόλια για το περιεχόμενο και την αξιοπιστία του κειμένου του βιβλίου. Ποιο ήταν το θέμα; Πως φτάσαμε στην 21 Απριλίου 1967. 
Στο βιβλίο είχε γίνει αξιοποίηση των δημοσιευμένων, μέχρι τότε, αρχείων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο αναγνώστης σίγουρα μπορούσε να βγάλει τα ίδια με το συγγραφέα του βιβλίου συμπεράσματα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια του ίδιου του συγγραφέα.
Το πρώτο συμπέρασμα αφορούσε την βοήθεια και συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με τους «Συνταγματάρχες». Με ένα κοινό στόχο. Την αποτροπή ανόδου στην εξουσία του Γεωργίου Παπανδρέου (του «Γέρου της Δημοκρατίας») και, κυρίως, του Ανδρέα Παπανδρέου διαμέσου των Εθνικών Εκλογών του Μαΐου 1967. Ο δεύτερος στόχος ήταν η εκβίαση μιας λύσης του Κυπριακού, που θα διευκόλυνε τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. 

Το δεύτερο συμπέρασμα, που άνετα θα μπορούσε να καταλήξει ο μέσος αναγνώστης του βιβλίου, επικεντρωνόταν στα αίτια, στη φύση και στο χαρακτήρα της «Αποστασίας». Το πιο ενδιαφέρον μέρος του συμπεράσματος; Πολλοί από τους «αποστάτες» οδηγήθηκαν στην «Αποστασία» με χρήματα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Τι νόημα έχουν όλα αυτά; Τι μνήμες μπορούν να ‘χουν οι νεότερες γενιές; Η απάντηση είναι απλή. Όλοι ξέρουμε ότι σε ένα από τα τελευταία Υπουργικά Συμβούλια υπήρξε μία σύγκρουση ανάμεσα στον τότε Υπουργό Εξωτερικών και στον τότε και σήμερα Υπουργό Άμυνας. Το αντικείμενο της σύγκρουσης και του καυγά; Κάποια πενήντα εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ έχουν διαβιβαστεί για την «εξαγορά» της ψήφου βουλευτών και παραγόντων της χώρας των Σκοπίων. Αυτός, που κατήγγειλε, ισχυρίστηκε ότι αυτό το θηριώδες δωράκι προέρχεται από τον Τζωρτζ Σόρος, τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο όλων των εποχών. Μεταξύ μας, δεν πολύ-πιστεύω ότι είναι τόσο γαλαντόμος ο Τζωρτζ Σόρος. Δεν πρέπει να ‘ναι δικά του τα λεφτά. Η όλη υπόθεση μυρίζει εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Και η εξέλιξη των γεγονότων, αν δεν αποδεικνύει, αυτή την εμπλοκή, τουλάχιστον την πιθανολογεί σφόδρα.
Να είστε βέβαιοι, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» θα ψηφιστεί, οπωσδήποτε, από την Ελληνική Βουλή. Δεν γνωρίζω την ακριβή μέθοδο σχηματισμού της αναγκαίας πλειοψηφίας. Λέτε να άλλαξαν μεθόδους οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου