Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ο απίστευτος κύριος Γαβρόγλου

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα σκαλοπάτια του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα δεν είναι τυχαίο γεγονός. Μπορεί ο νεωκόρος του ναού να έχει υποστεί ελαφρά τραύματα.
 Ο αστυνομικός που έσπευσε για να το απασφαλίσει υποφέρει από βαρύτερα τραύματα. Ευτυχώς γι’ αυτόν, και για τη χώρα μας, φορούσε το κατάλληλο γιλέκο που χρησιμοποιείται στις αντίστοιχες περιστάσεις.
Το πρώτο ερώτημα. Γιατί αυτή η τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια να προγραμματίζεται και να εκτελείται μέσα στις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων; 
Και το δεύτερο ερώτημα. Ποιοί είναι οι γενεσιουργοί παράγοντες που εκτρέφουν αυτή την τυφλή βία;
Ως προς το πρώτο ερώτημα. Αυτός που σχεδίασε, αυτός που το προγραμμάτισε, μισεί τις Χριστιανικές γιορτές. Για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, Μπορεί να είναι Μουσουλμάνοι, Ή απλώς αναρχικοί. Είναι σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων, που πρεσβεύουν άλλες θρησκείες απέναντι σε έναν χριστιανισμό που έχει άλλη φύση και χαρακτήρα. Το αγαπάτε αλλήλους δεν ανευρίσκεται εύκολα στα θρησκευτικά βιβλία των άλλων χωρών. Και αυτό σε συνδυασμό με το ανώτερο εισοδηματικό επίπεδο της Δύσης, ρίχνει πιο πολύ σκοτάδι στα μυαλά εκείνων, που ήδη κυριαρχούνται από αισθήματα μίσους. Δεν αποκλείω τη συμμετοχή μικρών ομάδων αναρχικών. Αλλά μέχρι στιγμής τα σημεία που πιθανολογούν μια τέτοια εκδοχή είναι λίγα.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα. Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις Ευρωπαϊκές χώρες που έχει τόσο συχνά εκδηλώσεις τυφλής βίας. Με οποιαδήποτε αφορμή. Οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα τυφλής και διάχυτης βίας, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Πέρασε η εποχή για τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες, που είχαν υποστεί τέτοια κρούσματα. Οι Μπάαντερ-Μάινχοφ εσιώπησαν μετά το 1980. Το ίδιο και οι Μπριγκάτε Ρόσσα. Οι παραφυάδες αυτών των μεγάλων τρομοκρατικών οργανώσεων και αυτές σίγησαν. Χάρις στην αποτελεσματική δράση των πολιτικών ηγεσιών των αντίστοιχων χωρών.
Που οφείλεται αυτό; Δεν έχουμε τα μέσα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που είχαν οι άλλες χώρες; Μας τα έχουν παραχωρήσει. Και με διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες. Τότε τι φταίει; Μια γενική απάντηση είναι δεκτή. Η ανομία! Από τον διχαστικό λόγο έως τις κραυγαλέες πράξεις ανοχής απέναντι στα τυφλά χτυπήματα της βίας.
Μια τελευταία παρατήρηση. Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε «δεν θίγεται ο θρησκευόμενος πολίτης. Αλλά και ο Ελληνικός λαός». Λες και η πλειοψηφία των Ελλήνων να μην είναι ο Ελληνικός λαός!
Και «ο νοών νοείτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου