Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δεν τον ξέρουν τον Κοτζιά!

«Χαστούκι» ΕΕ στην Αγκυρα: Σεβαστείτε τις σχέσεις καλής γειτονίας | in.grΤον Νίκο Κοτζιά τον ξέρω εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολυγραφότατος. Έχει γνώσεις, λίαν άνω του μέσου όρου. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου από πολιτικές επιρροές και διασυνδέσεις.
 Έχει άποψη. Μερικές φορές αλαζονική. Αλλά την υπερασπίζεται. Και κουβαλά επιχειρήματα από παντού. Ως χαρακτήρας είναι εκρηκτικός. Και δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα. 
Η πορεία του διαπερνά όλη την αριστερά. Μερικά κομμάτια αυτής της πορείας δεν νομίζω ότι θα ήθελε να τα θυμάται. Όπως τα φοιτητικά του και τα μεταπτυχιακά του χρόνια. Τότε, που σπούδαζε στο Βερολίνο. 
Διαφωνώ και, όσοι αντέχετε αυτή τη στήλη, το ξέρετε.
 Δεν έχω συμφωνήσει με βασικές επιλογές του. Έχει ανοίξει πολλά θέματα και πολλά κεφάλαια της εξωτερικής μας πολιτικής, που είναι δύσκολο να συνταιριάξουνε. Διαφωνώ κάθετα με την προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ίσως και να μη γνωρίζει ο ίδιος όλη την αλήθεια για το θέμα. Την πλήρη αλήθεια την ξέρει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός έχει δεσμευθεί απέναντι στις ΗΠΑ και στην Άγκελα
Μέρκελ. Αυτή τη συγκεκριμένη λύση του Σκοπιανού την θέλουν δύο μεγάλες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ για να θωρακίσουν το ΝΑΤΟ στο υπογάστριο της Ρωσίας. Και το Βερολίνο για να κατασιγάσει τις ενοχές από το παρελθόν του.
Δεν μας έχει εξηγήσει ο Νίκος Κοτζιάς ποτέ, ούτε έχει προσδιορίσει ποτέ το ακριβές περιεχόμενο των ανοιγμάτων του στην Αλβανία, ακόμα και στην Τουρκία. Οι θέσεις του βέβαια για το Κυπριακό είναι σωστές. Έστω και αν αυτές εκνευρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει και σε αυτό το θέμα δεσμευτεί έναντι των ΗΠΑ.
Και, φυσικά, δεν συμφωνώ μαζί του με τις αγωγές και μηνύσεις που έχει υποβάλλει εναντίων ενός λογοτεχνικού περιοδικού με διάφορα προσχήματα.
Όμως…
Συμφωνώ μαζί, του πέρα για πέρα, στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο. Δυστυχώς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ένα απύλωτο στόμα που δημιουργεί πολλά προβλήματα στα εθνικά μας συμφέροντα. Έχει προτείνει τα πάντα. Βάσεις παντού. Αμυντικές διευκολύνσεις υπέρ των ΗΠΑ, όσες οι ίδιες δεν είχαν φανταστεί. Η Ελλάδα ένα απέραντο εύφλεκτο στρατόπεδο.
Χθες στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης σε ικανοποιητική συγκέντρωση οπαδών ή φίλων του ‘ΠΡΑΤΤΩ’ δήλωσε: «Το στόμα μου δεν κλείνει! Δεν εκβιάζω! Ούτε εκβιάζομαι!»
Το εννοεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου