Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών το μήνυμα του ESM

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα είναι ένα σημάδι της ανθεκτικότητας του λαού της, αναφέρει o Κάλιν Άνεβ Γιάνσε γενικός γραμματέας του ESM στο τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμά του προς τους επενδυτές.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γιάνσε, τώρα η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της.
Αναλυτικά το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ESM στους επενδυτές αναφέρει:
«Kαλά νέα για τον ESM αυτό το καλοκαίρι: η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.
Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα του ESM, ούτε του EFSF. Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ευρώπη είχε αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση. Αυτή ήταν η τελική επιβεβαίωση.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα είναι ένα σημάδι της ανθεκτικότητας του λαού της. Δείχνει επίσης ότι η προσέγγιση του ESM για χορήγηση δανείων σε αντάλλαγμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων λειτουργεί. Τώρα, η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της.
Η διαφοροποιημένη στρατηγική χρηματοδότησης του ESM και του EFSF παραμένει σε ισχύ, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες εκταμιεύσεις. Θα συνεχίσουμε να επιμηκύνουμε το ελληνικό χρέος και θα είμαστε παρόντες σε όλα τα σημεία της καμπύλης αποδόσεων.
Το στρατηγικό μας πρόγραμμα έκδοσης δολαρίου είναι επίσης αμετάβλητο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων μας να κάνουμε τουλάχιστον μία έως δύο εκδόσεις ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου