Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο Ρουβίκωνας… ακροδεξιός!

Ο Νίκος Βούτσης θεωρείται ως ένα από τα σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 Έχει έντιμη και αγωνιστική πορεία μέσα στο χώρο της Αριστεράς. Από τα χρόνια της δικτατορίας. Έχει ζήσει όλες τις περιπέτειες της ανανεωτικής Αριστεράς. Και δεν έχει τραυματιστεί. 
Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με μεγάλη ανακούφιση ακόμα και από την αντιπολίτευση. Είχαμε όλοι μας καεί από την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Γενικώς, πολιτεύεται σωστά.
Τί έπαθε, όμως, τον τελευταίο καιρό; Αγωνίζεται με ένα ξένο, προς εκείνον, πάθος να στηρίξει, όχι τόσο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον Αλέξη Τσίπρα και τις περίεργες παρέες του στο Μαξίμου.
Χθες υπέστη έναν προσωπικό εξευτελισμό. Έσπευσε να αποδώσει την επίθεση στο γραφείο βουλευτή των ΑΝΕΛ σε ακροδεξιά στοιχεία! Και, μάλιστα, διατύπωσε αυτή την κρίση του με τρόπο συμβατό προς τις παράλληλες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. 

Ο τελευταίος, μάλιστα, καλούσε τις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν μετά από την εισβολή και να προβούν στην υπαγωγή αυτής της δράσης των κουκουλοφόρων στο έγκλημα των προπαρασκευαστικών πράξεων ανατροπής του πολιτεύματος! Όλα αυτά στην υπηρεσία των σεναρίων που προωθεί η κυβέρνηση για «παιχνίδια αποστασίας».
Όμως… ο Νίκος Βούτσης ατύχησε! Ο Πάνος Καμμένος γελοιοποιήθηκε! Και η κυβέρνηση και ο πολιτικός λόγος που παράγει ευτελίστηκε. Και μαζί με αυτή όσα παπαγαλάκια κυκλοφορούν στην «πιάτσα» της πολιτικής.
Πως συνέβη αυτό; Λίγες ώρες μετά το κυβερνητικό παραλήρημα περί ακροδεξιάς, βγήκε ο γνωστός μας Ρουβίκωνας και αποκάλυψε, μάλλον ομολόγησε, πως τα «παιδιά» έπαιξαν με κουκούλες το παιγνίδι σε βάρος των γραφείων του βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Όλοι ξέρουμε. Πως ο Ρουβίκωνας έχει ανδρωθεί στα ιδεολογικά θερμοκήπια και ιδεολογικές θερμοκοιτίδες του ευρύτερου κοινωνικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, τον αντιμετωπίζει με θεσμικά αξιόποινη ανοχή. Το έχω ξαναγράψει. Είναι τεράστια η ευθύνη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Έχουν βρεθεί όπλα σε κάποια από τα στελέχη τους. Έχουν προκαλέσει ιδιαίτερους κινδύνους στις σχέσεις μας με σημαντικά ξένα κράτη. Και όλα αυτά με σχέδιο. Έχει απαγορευτεί στις κρατικές υπηρεσίες να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους κουκουλοφόρους, που ενδεχομένως συλλαμβάνονται. Είναι έξυπνοι επικοινωνιακά. Είναι επικοινωνιακά χαριτωμένοι. Πλην, όμως, κανείς δεν μπορεί να τους εκλάβει ως ακροδεξιούς.
Τα κυβερνητικά σενάρια περί αποστασίας είναι γελοία. Όσοι σοβαροί στον ΣΥΡΙΖΑ, ας μείνουν μακριά. Ο τόπος θα τους χρειαστεί. Να μην καούν όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου