Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νάξος: «Ανοίγει» το πιο ιδιαίτερο και παραδοσιακό κατάστημα στο νησί! Αναμένεται να γίνει το απόλυτο «στέκι» για ντόπιους και τουρίστες


Υπεύθυνος για αυτή την ιδέα είναι ο σεφ Ευάγγελος Βενιέρης, οποίος μίλησε στο newsit.gr για το νέο ναξιώτικο στέκι που αναμένεται να κάνει (ντεμπούτο) αρχές Ιουλίου.
Αυτή η ιδέα ξεκίνησε για την στήριξη των παραγωγών του νησιού και των τοπικών προϊόντων (να ενισχύσουμε τους παραγωγούς), που οι περισσότεροι είναι και μέλη της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου.
«Θέλουμε να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε και να τους προωθήσουμε και να διαφημίσουμε τα τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι αξιόπιστα και απόλυτα ποιοτικά καλά την γνώμη μας»

Και ο σεφ συνεχίζει: «Η ιδέα αυτή για το μαγαζί ήταν να μην χρησιμοποιηθεί τίποτα εκτός από τα τοπικά προϊόντα. Ούτε καφές, ούτε ζάχαρη, ούτε ζυμαρικά, ούτε ρύζια. Εμείς θα περιοριζόμαστε κυρίως στο τυρί, δηλαδή γραβιέρα Νάξου που είναι ΠΟΠ και η ένωση είναι και η ίδια ο παραγωγός αυτού του προϊόντος, στις πατάτες και στο κρέας.  Αυτά τα τρία θα είναι και τα βασικά συστατικά που θα δουλεύουμε περισσότερο. Ο κόσμος θα μπορεί να κάτσει να απολαύσει τα προϊόντα μας στο κατάστημα αλλά και να το πάρει πακέτο. Θα είμαστε ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.»
Για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο η μη παροχή του καφέ. Όπως εξηγεί ο σεφ Ευάγγελος Βενιέρης, «αυτό το μαγαζί απευθύνεται σε μια μερίδα ανθρώπων πι οποίοι κοιτάνε την ποιότητα και κάτι διαφορετικό.  Όλα τα μαγαζιά για παράδειγμα δουλεύουν με καφέ και πρωινό εμείς δεν θα το έχουμε αυτό. Ο καταναλωτής λογικά θα το εκτιμήσει και πιστεύω πως θα το στηρίξει. Ένας λόγος που θα παρότρυνα τον κόσμο να έρθει στο μαγαζί είναι για τα προϊόντα τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, ποιοτικά και ντόπια. Είναι ένα μικρό, ευέλικτο μενού».

Δείτε τις φωτογραφίες από το νέο κατάστημα στη Νάξο

O σεφ Ευάγγελος Βενιέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου