Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τόμσεν: Ο χρόνος τελειώνει για να μπούμε στο ελληνικό πρόγραμμα Το ΔΝΤ βρίσκεται εν αναμονή των stress tests των ελληνικών τραπεζών

tomsen-o-xronos-teleiwnei-gia-na-mpoume-sto-elliniko-programmaΣτο τέλος του προγράμματος τα μέτρα για το χρέος επανέλαβε ο Πολ Τόμσεν θεωρώντας δύσκολο να αποφασιστεί η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ, δεδομένων των στενών χρονικών περιθωρίων. 
Το περιθώριο για την ένταξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα κλείνει καθώς τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του ESM, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αξιολόγηση για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Συνεπώς, τα χρονικά περιθώρια, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του ESM λήγει, το καθιστούν δύσκολο» είπε από την Ουάσιγκτον. 

Η εφαρμογή κάποιων μέτρων θα μπορούσε να μετατεθεί για μετά, αλλά στο ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός, που θα το διασφαλίζει
Οσον αφορά την προληπτική γραμμή στήριξης, είπε πως πρόκειται για απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά επίσης η διατηρήσιμη εφαρμογή των πολιτικών, είναι αυτά που θα κρίνουν την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» τόνισε.
Το Ταμείο βρίσκεται εν αναμονή των stress tests των ελληνικών τραπεζών και όπως είπε τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν πριν ολοκληρωθεί η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου