Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Έφοδος» Γεννηματά στο Κέντρο και επίθεση σε ΝΔ για «ακροδεξιά στροφή»

efodos-gennimata-sto-kentro-kai-epithesi-se-nd-gia-akrodeksia-strofiΗ απότομη σκληρή (ακρο)δεξιά στροφή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το Σκοπιανό, όπως εκφράστηκε στην ομιλία του την Τετάρτη, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Κίνημα Αλλαγής. 
Η εγκατάλειψη της εθνικής γραμμής για σύνθετη ονομασία και η θέση του για μετάθεση του προβλήματος στο απώτερο μέλλον, ώθησαν τη Φώφη Γεννηματά για πρώτη φορά να εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ για "ακροδεξιά στροφή", παράλληλα με την κριτική της κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Όπως είπε στη δήλωσή της, «η εν κρυπτώ διπλωματία συνεχίζεται. Ο κ. Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αν ανέλαβε  δεσμεύσεις  για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ χωρίς προηγούμενη λύση στο πρόβλημα. Από την άλλη μεριά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη  για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει  την πλήρη  ακροδεξιά  στροφή του και δεν εξυπηρετεί  τα εθνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα».

Η νέα στρατηγική της Γεννηματά και τα "αγκάθια'

Μένοντας πιστή στη γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η επικεφαλής του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής) διέκρινε αμέσως το «παράθυρο» που ανοίγει η ουσιαστικά εγκατάλειψη της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο εναγκαλισμός του με την πιο ακραία πτέρυγα της ΝΔ. 
Το επιτελείο της κ. Γεννηματά σκοπεύει να εκμεταλλευτεί πλήρως το άνοιγμα που προκύπτει στο χώρο του Κέντρου και να καλύψει ταχύτατα το κενό που προκύπτει από την ξαφνική "κωλοτούμπα" της ΝΔ. 
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως κινούνται προσεκτικά και κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς είναι γνωστό ότι ειδικά ένα μέρος του στελεχιακού δυναμικού στη βόρεια Ελλάδα είναι κάθετα αντίθετο με τη σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ, ενώ ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται στην πρόεδρο του Κινήματος, σκοπεύουν να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, π.χ. ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος, Παντελής Καμάς. 
Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. 

Και ο Σταύρος "καρφώνει" εμμέσως τη ΝΔ 

Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από τη ΝΔ κινείται και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είναι ακόμη πιο υποστηρικτικός σε μια λύση του ονοματολογικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολιάζοντας τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Ζάεφ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς της ΝΔ και τους εθνικιστές:
«Καλή και απαραίτητη αρχή η αλλαγή ονομάτων στο αεροδρόμιο & την εθνική οδό των Σκοπίων. Θα πρέπει να ακολουθήσουν αλλαγές στο Σύνταγμα και τα σχολικά βιβλία. Και αντιστοίχως εμείς να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε βλέποντας μόνο διαβόλους στην άμμο αντί για γείτονες στον ορίζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου