Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ικεσία προς Τραπεζίτες

Χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός κάλεσε σε σύσκεψη τους τραπεζίτες. Για να συζητήσει μαζί τους. Και να τους αναθέσει να του λύσουν ένα πρόβλημα. Και μια και νομίζει ότι τα τηλεοπτικά πλάνα τον βοηθούν, στη δήθεν σύσκεψη τοποθέτησε σε καλό σημείο τον τηλεοπτικό φακό. Για να πούμε, στο τέλος, τι ωραία που τα λέγει. 
Δεν του «βγήκε». Και ο λόγος είναι απλός. Αυτός κινεί τη νομοθετική πρωτοβουλία. Αν θέλει (και αν μπορεί!) μπορεί σε μία διάταξη, «σε ένα άρθρο, σε ένα νόμο», να προβλέψει και να επιβάλει: Η πρώτη κατοικία του κάθε πολίτη και πιο ειδικά του φτωχού, δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό. Φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια. Έχει δεσμευθεί στους Θεσμούς ότι οι τράπεζες θα εισπράξουν τα «κόκκινα» δάνεια πάση θυσία. Αλλιώς, θα υποστούν, οι Τράπεζες νέα stress tests, που στο τέλος θα καταλήξουν σε άλλη μια ανακεφαλαιοποίηση.
Ο Αλέξης σκέφθηκε να λύσει το πρόβλημά του, που τον έχει εκθέσει τόσο πολύ και στον ίδιο του τον κόσμο, κρυφά από τους δανειστές. Και παρακαλεί ικετευτικά τους Τραπεζίτες (όλοι τους είναι, ουσιαστικά, διορισμένοι από τους δανειστές!) να φερθούν υποκριτικά και να μη βγάλουν τα σπίτια των φτωχών σε πλειστηριασμό. 


Και τί του απάντησαν οι διορισμένοι από τους δανειστές τραπεζίτες; Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους τους δικούς σου και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο.
Το πρωί ο Αλέξης κορόιδευε ολόκληρο των ελληνικό λαό έχοντας μπροστά του τους τραπεζίτες. Λίγο αργότερα τον ξεμπρόστιασε ο Νίκος Φίλης, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Αποκάλυψε κάτι, που ξέραμε όλοι. Πάνω από 40.000 σπίτια θα βγουν σε πλειστηριασμό. Μερικά από αυτά σίγουρα θα ανήκουν σε πλούσιους. Σιγά που θα τα χάσουν. Έχουν λεφτά και θα εξοφλήσουν τα, δήθεν, «κόκκινα» δάνειά τους. Τα πιο πολλά σπίτια θα είναι των φτωχών!
Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει. Προηγουμένως, θα έχει εξευτελίσει την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα και ειδικά των πιο φτωχών. Θα έχει χρησιμοποιήσει τον πιο διχαστικό λόγο της Μεταπολίτευσης. Θα έχει λασπολογήσει. Θα έχει επιχειρήσει τον ευτελισμό της Δικαιοσύνης. Θα έχει καθυβρίσει και θα εκβιάσει τους Δικαστές.
Ο Σταύρος Κοντονής ισχυρίζεται ότι στο τέλος θα κουραστούν οι Δικαστές. Τί δεν υποψιάζεται; Οι Δικαστές δεν θα αποκάμουν. Θα συνεχίζουν τη δουλειά τους και θα απονέμουν το δίκαιο, όπως εκείνοι ξέρουν μέχρι σήμερα.
Αυτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου