Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δ. Καπούνης: Η δημιουργία Μονάδας Βιοαερίου από την ΕΑΣ Νάξου δεν στηρίχθηκε από την κυβέρνηση και θα καταλήξει σε ιδιώτη

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, με αφορμή το "ναυάγιο" στο οποίο κατέληξε η πρόταση για ίδρυση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου στη Νάξο, αφού πολλές υποσχέσεις είχαν δοθεί για το θέμα από την κυβέρνηση, αλλά αποτέλεσμα μηδέν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5.
 Ήταν λάθος, που δεν είχαμε ενημερώσει για την πρόταση όλα τα κόμματα, επισήμανε ο κ. Καπούνης, με αφορμή τη θετική ανταπόκριση που είχε για το θέμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά...
Σημειώνοντας ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, ότι επρόκειτο να δημιουργηθεί μια μονάδα συναφής με τον πρωτογενή τομέα η οποία θα έδινε λύση στα απόβλητα που τρέχουνε και μυρίζουν και όχι κάποια βίλα, υπογράμμισε ότι τελικά μια τέτοια μονάδα θα καταλήξει σε ιδιώτη. 


"Δεν ήθελαν να το κάνει η ΕΑΣ Νάξου, γιατί αν ήθελαν και οι βουλευτές, αλλά και οι τποπικοί παράγοντες θα γινόταν. Όμως δεν ήθελαν και η αντιμετώπιση ήταν αρνητική και θα καταλήξει σε ιδιώτη, που θα ζητάει από τα τυροκομεία και τους παραγωγούς της Νάξου να πληρώνουν για να πηγαίνουν τα απόβλητα στη Μονάδα", πρόσθεσε ο κ. Δ. Καπούνης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια διημερίδα που έγινε το καλοκαίρι στο Δαμαριώνα στην οποία παρευρέθηκε ο ίδιος μαζί με το νομικό σύμβουλο της ΕΑΣ, Γιώργο Καραμανή και με το γενικό διευθυντή, Μιχάλη Βερνίκο, και στην οποία έγινε σχετική αναφορά, καθώς και για το ότι ήδη έχει νοικιαστεί έκταση στην περιοχή Μπαούζη από ενδιαφερόμενους επενδυτές Γερμανούς, ενώ ντόπιοι, όπως π.χ. μηχανικοί, ασχολούνται για την αδειοδότηση Μονάδας σαν αυτή που ήθελε να δημιουργήσει η Ένωση.

Στην ίδιαδιημερίδα, όπως επισημαίνει ο κ. Καπούνης, είπαν ότι δεν πρόκειται να πληρώνει ο ιδιώτης για να παίρνει τα απόβλητα, αλλά θα πληρώνουν οι παραγωγοί τον ιδιώτη. 

Αυτή η επισήμανση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΑΣ που διεμήνυσε τότε ότι η Ένωση πρόκειται να δημιουργήσει μια τέτοια μονάδα και δεν πρόκειται να παίρνει χρήματα από τους παραγωγούς.

Στο ερώτημα αν η ΕΑΣ Νάξου ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνηση, ο κ. Καπούνης απάντησε ότι έγινε σχετική ενημέρωση, προσθέτοντας: "Εμείς τους φέραμε εκεί που είναι σήμερα, στην κυβέρνηση, αυτή όμως δεν βοηθάει. Οι ίδιοι μας διώχνουν".

Σχετικά με την αρνητική κατάληξη της πρότασης της ΕΑΣ Νάξου για δημιουργία Μονάδας Βιοαερίου, ο πρόεδρός της είπε ακόμη, ότι ήταν μεγάλο λάθος και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών που δεν τη στήριξαν, ενώ υπογράμμισε ότι την ημέρα της συνέντευξης 16 Οκτωβρίου έκλεισε η δυνατότητα υποβολής σχετικών προτάσεων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι όπως τον ενημέρωσαν, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει η σχετική τροπολογία στη Βουλή, προσθέτοντας: "ακόμη μας δουλεύουν!"

Απευθύνοντας τις ευχαριστίες του στο βουλευτή Νίκο Μανιό για την προσπάθεια που έκανε για τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σημειώνοντας όμως, ότι ο βουλευτής δεν παρέστη στη συνάντηση και ότι αυτό λέει πολλά.

Οδηγούν το θέμα σε ιδιώτες και 2,5 εκατ. επένδυση και θέσεις απασχόλησης και όφελος για τους παραγωγούς, χάθηκαν, ενώ η μορφή του Λειβαδιού δεν θα άλλαζε με τα 4 στρέμματα όπου θα γινόταν η Μονάδα Βιοαερίου, όταν στην περιοχή είναι διάσπαρτα κτίσματα, βίλλες και σπίτια και τελικά θα κάνει το έργο ιδιώτης και θα πληρώνουν οι παραγωγοί, είπε καταλήγοντας ο Δημήτρης Καπούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου