Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ

Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”, με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής οι οποίες επισυνάπτονται, συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, προβάλλοντας θέσεις και προτάσεις στο πλαίσιο του γόνιμου διαλόγου που ήδη πραγματοποιείται ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα.
Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται, τώρα που ολοκληρώνονται οι διαδικαστικές εκκρεμότητες, θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να εμβαθύνει στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας και στον χαρακτήρα του νέου φορέα. Ειδικά για τη συγκρότηση του νέου φορέα οι Κινήσεις Πολιτών υποστηρίζουν τα εξής πέντε βήματα, μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας:
1. Συγκρότηση ενός κεντρικού Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών συνιστωσών του εγχειρήματος και των υποψήφιων που θα έχουν λάβει πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα έχει τη πολιτική ευθύνη εκπροσώπησης και λειτουργίας της Παράταξης μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο.
2. Το Ιδρυτικό Συνέδριο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και πάντως όχι μετά τον Μάρτιο του 2018, με τη συμμετοχή εκλεγμένων συνέδρων από τη βάση της παράταξης με βάση το Μητρώο Μελών και εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν.
3. Την ευθύνη για την οργάνωση του συνεδρίου και τη συγκρότηση των εισηγητικών επιτροπών θα την έχει το Πολιτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλιβιζάτου που έχει αναλάβει τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας των σχετικών διαδικασιών.
4. Αποστολή του Συνεδρίου θα πρέπει να είναι η δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωμένης αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, ως πολυτασικού, δημοκρατικού, ανοιχτού κόμματος με όλα τα χαρακτηριστικά του –όνομα, δομή, σύμβολα, ταυτότητα, σοσιαλδημοκρατική ιδεολογική κατεύθυνση, πολιτικές στοχεύσεις και νέα γραφεία!
5. Η δυνατότητα συμμετοχής στο ιδρυτικό συνέδριο για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα, θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, πολίτες και συλλογικότητες και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας.
Η Συντονιστική Γραμματεία των "Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου