Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

10ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στη Νάξο

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας Νάξου,με ομιλία του Προέδρου Βαγγέλη  Στρατούρη επισημαίνοντας, ότι "είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και όχι μόνο για διαμαρτυρίες και ευχολόγια".
Ηχηρή η απουσία του εμποροεπαγγελματικού κόσμου της Νάξου από το συνέδριο.
Παρόντες οι βουλευτές, Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και  έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης,  εκπρόσωποι πολιτικών και λοιπών φορέων.

Στο συνέδριο παρέστησν
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης 

Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο διευθυντής Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων Αιγαίου, Ρήγας Μπάρκουλας


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

 

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, Γιώργος Ζησιμάτος, που απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ παράλληλα συζήτησε με το δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, για το τμήμα που εξακολουθεί να ανήκει στο υπουργείο και βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Νάξου.
Η εκπροσώπηση ων  εμπορικών συλλόγων των Κυκλάδων ,ήταν καθολική και συγκεκριμένα, από την Κέα, Μήλο, Πάρο, Τήνο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Αμοργό.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών στις τοποθετήσεις τους επικεντρώθηκαν ότι πρέπει να επιμείνουν να διεκδικούν επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο πλαίσιο της νησιωτικότητας, το μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς και ζητήματα σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Την ΕΑΣ Νάξου, χορηγό του 10ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων, εκπροσώπησε και μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Σταμάτης Σέργης.
Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, που μίλησε για τα τοπικά προϊόντα και τη Γαστρονομία ως μοχλό τουριστικής ανάπτυξης των Κυκλάδων.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ



Ο Νίκος Κουγιουμτζής από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου (ΟΕΣΑΟΝΝΑ), 
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Ενημέρωση και απαντήσεις για φορολογικό - ασφαλιστικό, για τα οποία μίλησαν, ο Αντώνης Μουζάκης - Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχείρήσεων, και Δημήτρης Μπούρλος - Δικηγόρος Εργατολόγος.

Η 2η μέρα του Συνεδρίου
Στο επίκεντρο των εργασιών  ήταν το θέμα της Κρουαζιέρας, με ομιλητή τον εκπρόσωπο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Αντώνη Καλούδη.
Ο κ. Καλούδης, επικέντρωσε την ομιλία του για την κρουαζιέρα στις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της στα νησιά, αλλά και στα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως είναι οι απαιτούμενες υποδομές.
Αισθητή ήταν η απουσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη αυτού του θέματος, με δεδομένο το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης "Master Plan" για τη λιμενική ζώνη της Νάξου.
πηγη  Δανάη Μαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου