Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νάξο.

APOSTOLOU EAS 2Η διοίκηση της ΕΑΣ έθεσε στον Υπουργό τα προβλήματα των παραγωγών αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στο πρόβλημα του συνεταιριστικού τυροκομείου για τη διαχείριση του τυρόγαλου που παράγεται σε αυτό και τις δυσκολίες αδειοδότησης της μονάδας βιοαερίου που θέλει να δημιουργήσει με πρώτη ύλη βιομάζα από τον τυρόγαλο του τυροκομείου.
Ο κ. Αποστόλου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της ΕΑΣ και χαρακτήρισε "εποικοδομητική" τη συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης. "Θα συζητήσω με τις υπηρεσίες του Υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα του συνεταιρισμού, με την κατεύθυνση ότι θα επιλυθούν" δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος του ίδιου και του Υπουργείου του, είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας του νησιού η οποία έχει σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δυο Κυκλαδίτες βουλευτές είναι παρόντες σε όλα τα προβλήματα των νησιωτών χωρίς να περιμένουν τις εκλογές για να έρθουν στα νησιά, ενώ ο βουλευτής Αντώνης Συρίγος είπε ότι η Νάξος έχει "εξέχουσα θέση" σε όλο το Αιγαίο και θα πρέπει με σωστή συνεργασία το νησί να αναδειχτεί.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης μιλώντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο για τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου όσο και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τούς ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την Ένωση και τους παραγωγούς.
"Ευχαριστούμε τον Υπουργό και τους βουλευτές για ότι έχουν προσφέρει στην Ένωση και το νησί μας. Ο κ. Αποστόλου, άκουσε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα μας, τα ιεράρχησε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα δώσει λύσεις" σημείωσε ο κ. Καπούνης.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΑΣ παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα σχετικά με τις δυσκολίες αδειοδότησης της μονάδας βιοαερίου που θέλει να δημιουργήσει:
YPOMNIMA EAS 3
YPOMNIMA EAS 2

YPOMNIMA EAS 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου