Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΔΝΤ: «Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν θα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή»

ΔΝΤ: «Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν θα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή»Ηαποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αποτελεί ένα εκ των κωλυμάτων για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Ταμείου.
Η πηγή, που γνωρίζει τις συνομιλίες, αλλά δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δήλωσε στο CNBC: «Αν είχαμε έναν Ελληνα Μακρόν θα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή», αναφερόμενος στο ότι ο νέος Γάλλος πρόεδρος εστιάζει στις ευρείες μεταρρυθμίσεις της γαλλικής οικονομίας, αφήνοντας αιχμές για την ικανότητα του Ελληνα πρωθυπουργού να κάνει το ίδιο.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτιμά ότι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές θα φτάσουν τις επόμενες εβδομάδες σε συμφωνία για το χρέος είναι η επερχόμενη λήξη της προθεσμίας για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας μας. Μάλιστα, επισημαίνει πως στόχος του Ταμείου είναι η επίτευξη συμφωνίας ως τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία που θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
- See more at: http://marketnews.gr/article/565988/dnt-an-eixame-enan-ellhna-makron-tha-symmeteixame-sto-programma-ayth-th-stigmh#sthash.WB9AM38s.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου