Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

fotia naxos pyrosbestesΤην Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης συγκαλεί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση στοχεύει στον συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων ως προς την εκτέλεση των δράσεων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση, ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών στην περιφέρεια του δήμου, στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας καθώς και σε διευθέτηση επιμέρους θεμάτων που συνδέονται με την πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Ειδικότερα:
1ον στην εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού βλάστησης και αντιπυρικής προστασίας.

2ον στην ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση και υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
3ον στα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάση του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
4ον στη διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου.
5ον στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, εξαιτίας κινδύνου που προέρχεται από δασική πυρκαγιά.
6ον στην οργάνωση εθελοντικών ομάδων/ενημέρωση- ευαισθητοποίηση πολιτών,
καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση του κινδύνου από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν: ο αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασία του Δήμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας), οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο Λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο Διοικητής της Εθνοφυλακής Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο Προϊστάμενος του δασονομείου Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασαλάκης Αντώνιος και Πολυκρέτης Εμμανουήλ, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, ο Διοικητής του Α.Τ. Φιλωτίου Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Νάξου, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Νάξου - ΕΚΑΒ, εκπρόσωπος της ΕΑΣ Νάξου, εκπρόσωπος των Κυνηγετικών Συλλόγων Νάξου & Δρυμαλίας, εκπρόσωπος του ΟΤΕ Νάξου, ο Αερολιμενάρχης Νάξου (ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του), εκπρόσωπος περιφερειακής ενότητας Νάξου/Τμ. Τεχν. Έργων & Τμ. Διοικ/κού Νάξου, εκπρόσωπος της Α/βάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπος της Β/βάθμιας εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου