Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πολλοί/ες φίλοι/ες συχνά μας ρωτούν: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι συνομιλητής σας για την συγκρότηση μιας ευρύτερης Κεντροαριστεράς;»
Η απάντηση είναι απλή: 
«Πρώτα απ΄όλα γιατί δεν το θέλει! Η πλειονότητα του στελεχικού δυναμικού τους ακούει κεντροαριστερά και βγάζει φλύκταινες. Την ίδια ώρα που συγκυβερνούν με τους ακραία δεξιούς και εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ! 
Η όποια προσέγγισή τους με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μια και είναι αυτή που αποτελεί τον πιο ισχυρό πόλο στήριξης της Ελλάδας στην ΕΕ, γίνεται εκ του ασφαλούς. Θεωρούν, ή έτσι διατείνονται-πάντα προς το εσωκομματικό τους ακροατήριο- ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές κάνουν απόπειρες ανίχνευσης ενός νέου δρόμου, σε αντίθεση με τους Έλληνες ομολόγους τους, που … παραμένουν προσδεδεμένοι στο άρμα της δεξιάς!
 Αστεία πράγματα.
Αλλά, βεβαίως, δεν είναι η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ το μείζον! Το μείζον είναι ότι τα ταυτοτικά στοιχεία και προτάγματα της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατισμού και προοδευτισμού, του ευρωπαϊσμού, του μεταρρυθμισμού δεν τέμνονται με αυτά μιας ριζοσπαστικής αριστεράς, που εμποτίζονται πλέον με τον εθνολαϊκισμό και τον καθεστωτισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου