Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

.............φετινές φορολογικές δηλώσεις..........

Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα δεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα παραμείνει ανοιχτή σχεδόν για τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί η πρώτη εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων.
Το πρώτο βήμα, που ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής των φετινών δηλώσεων έγινε με την απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2016.

Για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 30ή Ιουνίου. Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2016, καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου