Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δεν μπορεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΗ να είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας

Ο Βενιζέλος απαντά στη Φώφη: Δεν μπορεί η παράταξη να είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίαςΗ θέση  του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία απορρέει από τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας του 2015, είναι απολύτως καθαρή. Το μήνυμα είναι σαφές: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών,  προοδευτικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, χρειαζόμαστε εκλογές να πέσει και να φύγει αυτή η βλαπτική κυβέρνηση. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει εάν δηλώνει πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις.

Δεν μπορεί, εμείς, ο χώρος ο δημοκρατικός, που έχουμε σηκώσει το βάρος της προστασίας της χώρας να σερνόμαστε πίσω από τις σκοπιμότητες ενός ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν, δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας και δεν έχει εναλλακτική λύση για τη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, λύση δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε είναι λογικό ούτε είναι ιστορικά δίκαιο να αναζητάμε τη λύση σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για όσα συνέβησαν μέχρι το 2009. Όμως, φοβούμαι ότι αν εκπέμπεται από τον μεσαίο, δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο ένα μήνυμα ασάφειας και αβεβαιότητας ή αν κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό πιστεύω ότι δεν ισχύει, τότε, στρέφουμε τον κόσμο προς τη λύση της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο κόσμος θέλει να έχει μια εναλλακτική λύση προοδευτική αλλά όχι ΣΥΡΙΖΑ, όχι ΑΝΕΛ.
Αυτοί οι οποίοι τα λένε αυτά, ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον οδηγούν στην αυτοδυναμία και βλάπτουν τη χώρα. Έχω εξηγήσει σε ποιο πλαίσιο κινείται η παράταξη, όπως το πιστεύω, αυτό είναι το πλαίσιο που έχει ψηφίσει το Συνέδριό μας, αυτό είναι το πλαίσιο που πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, στέλνοντας ένα πεντακάθαρο μήνυμα αλλά για να στείλουμε το μήνυμα πρέπει να ασχολούμαστε με την ουσία των πραγμάτων. Δηλαδή, με την στρατηγική εξόδου από την κρίση, στην οποία θα έρθουν όλοι, εμείς θα έχουμε την πολιτική διεύθυνση, ας το πούμε έτσι, ενός σχεδίου στο οποίο θα έχουμε δώσει το αίμα μας και τον κόπο μας και σε αυτό προσχώρησαν όλοι οι άλλοι. Δεν προσχωρήσαμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία το 2011. Η Νέα Δημοκρατία προσχώρησε μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου στη δική μας λογική και στη δική μας στρατηγική.

Πηγή: iefimerida.gr http://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου