Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Και ο Ν. Παππάς δεν κατάλαβε!

Ήθελα να ήμουνα σε μια γωνιά. Να ακούσω και να αφουγκραστώ να μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίαζαν εχθές. Να προσέξω τις εκφράσεις του προσώπου τους.
Τις ώρες και τα λεπτά που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα τους ενημέρωνε για τις Διεθνείς επαφές του. Ο Ευκλείδης είναι άλλοτε αισιόδοξος και άλλοτε απαισιόδοξος. Αυτή την φορά θα τους έκανε ενέσεις αισιοδοξίας. Όπου να ναι ολοκληρώνεται η αξιολόγηση. Είμαι βέβαιος ότι κανείς από τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου δεν θα τόλμησε να του ερμηνεύσει τις δηλώσεις του Σόϊμπλε. Τι άραγε να ήθελε να πει ο τελευταίος, όταν δήλωνε ότι δεν τον νοιάζει αν θα είναι ή δεν θα είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά αν δεν είναι, τότε θα έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο. Προφανώς ακόμα πιο σκληρό.
Για το Κυπριακό δεν θα περίμενα πολλές διευκρινήσεις. Ίσως και να μην ξέρουν τελικά το βαθύ αυτό πρόβλημα πολλών δεκαετιών. Και αν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν είναι οι σωστές, τότε δεν πρέπει να υπήρχε κάποιος αναμεσά τους που να μπορεί να πει μια λέξη παραπάνω από όσα έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο.
Από «επαγγελματική διαστροφή» δεν θα μπορούσα να κρύψω το εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον μου για την ενημέρωση που θα τους έχει παρασχεθεί ως προς την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας. Αν διάβασα σωστά τις δηλώσεις του υπουργού – «καναλάρχη» Ν. Παππά, αυτός μάλλον δεν την κατάλαβε την απόφαση. Και αν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ακούσει μόνο τον κύριο Ν. Παππά, τότε λυπάμαι. Δεν θα έχουν κατανοήσει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ούτε στο ελάχιστο.
Δεν έχω τη φιλοδοξία να διαβάσουν τις δικές μου σκέψεις στο συγκεκριμένο θέμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τους πω περιληπτικά, ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του Νίκου Παππά. Δεν είχε ο τελευταίος κανένα δικαίωμα να υφαρπάσει αρμοδιότητες που ανήκουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Δεν είχε ο υπουργός επικρατείας και όσοι εξουσιοδοτούνται από αυτόν καμιά αρμοδιότητα για την προκήρυξη του διαγωνισμού τη διαδικασία και την αξιολόγηση των προσφορών.
Και ας μου επιτρέψουν μια δικαιοπολιτική σκέψη. Απέτυχαν στο να ελέγξουν και χειραγωγήσουν την ενημέρωση. Ηττήθηκαν.
Υπέστησαν συντριπτική ήττα στον άνομο πόλεμο που αυτοί κηρύξαν. Και θριάμβευσε το Κράτος Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου