Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Άλλο ένα πελώριο ψέμα τους

Αυτή την είδηση την περιμέναμε. Μολονότι δεν είχε διαψευστεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Μάθαμε το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup. Ο γνωστός Ευκλείδης, άλλοτε ευπρεπής διδάσκαλος των Οικονομικών, ομολόγησε κάτι, που μέχρι σήμερα το αρνιότανε ρητά η κυβέρνηση. Και πρώτος απ’ όλους ο Αλέξης Τσίπρας.
Μόνο το 30% των δεσμεύσεων, που είχε ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, έχει υλοποιηθεί! Και περίπου τα μισά από τα υπόλοιπα 70% θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Και… τα άλλα μισά από αυτά θα τα υλοποιήσει την παραμονή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το πρώτο και κυριότερο; Η κυβέρνησή μας εμπαίζει. Εμπαίζει και τους δανειστές – εταίρους. Τόσο προκλητικά, όσο και αφελώς. Νομίζει ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Ενώ τίποτα από όλα αυτά δεν πράττει. Διαπραγματεύεται όσα είχε διαπραγματευτεί στην προηγούμενη φάση και απλώς τα παίρνει πίσω. Είχε ξεχάσει, φαίνεται, το μάθημα του Ιουλίου του 2015. Κάθε φορά διαπραγματεύεται και από χειρότερη θέση. Κάθε φορά προστίθενται κι άλλες υποχρεώσεις άγριας λιτότητας. Και όσο καθυστερεί, τα βάρη στο δυστυχή ελληνικό λαό γίνονται ολονέν και πιο δυσβάσταχτα.
Ποιο είναι το σχέδιο λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης. Να το πω πολύ απλά. Θα συνεχίζει «να διαπραγματεύεται». Να δίνει ολονέν και περισσότερα στους δανειστές αλλά όχι όλα. Και την παραμονή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης που δήθεν θα νομίζει ότι εκβιάζει τους δανειστές – εταίρους θα φέρει στη Βουλή ολόκληρο τον κατάλογο των πρόσθετων θυσιών και θα προσθέτει και το δεύτερο δίλημμα. Αυτή τη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τι πιθανότατα θα πει η κυβέρνηση; «Ή ψηφίζεται τα μέτρα και σχηματίζουμε έτσι θηριώδεις πλειοψηφίες ή θα σας καταγγείλω στον ελληνικό λαό γιατί δεν θέλετε να σώσετε την πατρίδα μου από το Grexit».
Παιδιαρίσματα! Ανόητα και αλαζονικά. Δεν έχουν στρατηγική. Δεν γνωρίζουν τη διεθνή πραγματικότητα. Δεν την κατανοούν. Δε θέλουν να τη μάθουν. Και ούτε μετατρέπουν τα δικά τους παθήματα σε δικά τους μαθήματα. Προφανώς! Καθόλου δεν τους άλλαξε η δραματική εμπειρία της 12ης Ιουλίου 2015. Και όλα αυτά τα «ελλείμματα» βγαίνουν σε βάρος του λαού μας. Εμεί τα πληρώνουμε.
Μια πικρή αλήθεια. Το ΔΝΤ το έφερε η Γερμανία γιατί δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Γερμανία θα το κρατήσει. Και εμείς; Σκιαμαχούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου