Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ. " ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ???"

maitos nikos 1Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Νάξο με τα απορρίμματα που δεν μπορεί να δεχτεί ο ΧΥΤΑ του νησιού και είναι διασκορπισμένα παντού σε όλο το νησί, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή.
Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασκήσει κριτική σε αυτό καθαυτό το θέμα αφού η παράταξη του έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις της για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας, ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα από τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εάν είναι δυνατόν στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να υπάρχει μόνιμη λύση του ζητήματος να υπάρχει μια "ενδιάμεση λύση" ουτοσώστε να καθαρίσει η Νάξος από τα ογκώδη αντικείμενα, τα οποία οι πολίτες εναποθέτουν παντού ανεξέλεγκτα.

Ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός απάντησε ότι ο δήμος καταβάλει κάθε προσπάθεια και άμεσα θα βρεθεί λύση για το πρόβλημα αφού ο δήμος είναι σε επαφή με την Ελληνική εταιρία ανακύκλωσης για τη δημιουργία ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και με ιδιώτη για τη δημιουργία ΑΕΚΚ (για μπάζα και υλικά από κατεδαφίσεις οικοδομών).
"Θα έχουν "κλείσει" όλα σε ένα τετράμηνο" σημείωσε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, Μανώλης Ζουγανέλης και πρόσθεσε ότι για το "μεσοδιάστημα" θα συμπληρωθεί η μελέτη του ΧΥΤΑ για να μπορεί να δέχεται προσωρινά κάποια επιπλέον απορρίμματα.
"Σιγά-σιγά θα φύγουν όλα... ήδη σταδιακά έχουμε αρχίσει να τα μαζεύουμε" είπε ο κ. Μανιός ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση από όλο το δημοτικό συμβούλιο στο έργο που έχει αναλάβει σχετικά με την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο επικεφαλής των "Πολιτών" Βασίλης Βρούτσης έθεσε και το ερώτημα "γιατί καταγγέλθηκε και διακόπηκε η συνεργασία" με τον μέχρι πρότινος σύμβουλο του δημάρχου Δημήτρη Τσούκλερη "αφού ήταν τόσο επιτυχημένος..." για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, ότι αυτό είναι στην αρμοδιότητα του δημάρχου να το απαντήσει κι αφού λείπει... "εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα".

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Μανιός, σε "πηγαδάκι" την ώρα διαλείμματος της συνεδρίασης, ζήτησε τη βοήθεια τόσο του Νίκου Μαϊτού όσο και του Βασίλη Βρούτση για την καθαριότητα, ενώ ο ίδιος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες... έχει ήδη πιάσει δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου