Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup για τις παροχές της κυβέρνησης.

sti-dimosiotita-i-epistoli-tsakalwtou-sto-eurogroupΣτη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup για τις παροχές της κυβέρνησης. 
Στην επιστολή ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαιώνει ότι η καταβολή του βοηθήματος προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και ότι η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου είναι περιορισμένης διάρκειας. 
Στη συνέχεια η επιστολή αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει πρώτα να συνεννοείτε με τους Θεσμούς για μέτρα με δημοσιονομική επίδραση και να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις που επιβάλουν οι συμφωνίες της με τους δανειστές. Ιδιαίτερα, στο μέλλον, όταν υπάρχουν δημοσιονομικά πλεονάσματα, η κυβέρνηση θα πρέπει να συζητά με τους Θεσμούς σε κάθε αξιολόγηση για τη χρήση των πλεονασματικών δημοσιονομικών πόρων. 

Όπως αναφέρει η επιστολή, οι ελληνικές θα ενεργοποιήσουν τον περίφημο «κόφτη» στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν oι στόχοι για το πλεόνασμα, με βάση τα στοιχεία που θα δώσει η Eurostat. Ακόμη, «στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν επιτυγχάνουν τον συμφωνημένο στόχο, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016» σημειώνεται στην επιστολή. 
Δείτε όλη την επιστολή που δημοσίευσε το vima.gr: 

Η επιστολή (το πρωτότυπο κείμενο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου