Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοτών Σαγκρίου, για την χορήγηση άδειας Λατομείου στην Εταιρία Λατομεία Νάξου Α.Ε. στην περιοχή Χαχούμη (Πλατιά Ράχη) Σαγκρίου Νάξου και με θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη .

latomeia ae
Με μεγάλη τους έκπληξη οι κάτοικοι του Σαγκρίου ανακάλυψαν "τυχαία" μόλις χθες, ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα στη Σύρο, περιλαμβάνεται το θέμα της χορήγησης άδειας λατομείου, στην Εταιρία Λατομεία Α.Ε. στην περιοχή Χαχούμη (Πλατιά Ράχη) Σαγκρίου Νάξου και μάλιστα, όπως λένε, με θετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη... 
Η Επιτροπή Δημοτών Σαγκρίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την οργή των πολιτών για το γεγονός ότι, ενώ τεκμηριωμένα έχει καταγγελθεί ως παράνομη η συγκεκριμένη λατομική δραστηριότητα της εταιρίας στην περιοχή, η περιφέρεια αντί να την καταστείλει, αποπειράται να τη νομιμοποιήσει!

Επίσης, όπως αναφέρουν, ενώ η περιφέρεια, γνωρίζει ότι ο όρος "Χαχούμη" είναι επωνυμία κτήματος της περιοχής Πλατιάς Ράχης και μάλιστα συνεχόμενη του σημείου όπου η συγκεκριμένη Εταιρία παρανόμως λατομεί και όχι επωνυμία ευρύτερης περιοχής, συμπράττει σε αυτή την παραποίηση της επωνυμίας της περιοχής, και αποπειράται με την σύμπραξη και της Δημοτικής Αρχής της Νάξου, "που από την πλευρά της εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια και υποχρεώσεις", να καταστρατηγήσει τις σχετικές με αριθμ. 924/2008 και 925/2008 τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγόρευσε Λατόμευση στη Περιοχή.
Οι Σαγκριώτες δηλώνουν επίσης ότι: "Τέτοια ακραία και αδιανόητα φαινόμενα επιβράβευσης της παρανομίας αντί της καταστολής της, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να θεωρηθούν ως τετελεσμένα. Η πρακτική της περιφερειακής αρχής και η συμπόρευση της, άγνωστο για ποιους δικούς της λόγους, με τα οικονομικά συμφέροντα δε θα μείνει χωρίς έλεγχο και αναζήτηση διοικητικών και ποινικών ευθυνών. Και αυτό το εγγυούμαστε στα συνεδριάζοντα και αποφασίζοντα την 28/11/2016 μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο ατομικό ή συλλογικό υπηρεσιακό όργανο που με τις πράξεις του ή τις παραλήψεις του έχει υπηρεσιακά συντελέσει μέχρι σήμερα στην προσπάθεια αδειοδότησης παράνομης δραστηριότητας αντί καταστολής της και επιβολής κυρώσεων".
Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 25 Νοεμβρίου 2015 παρουσία του εκπροσώπου της Εταιρίας Λατομεία Α.Ε. Στάθη Λεγάκη και κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει "Την απευθείας εκμίσθωση, δημοτικής έκτασης 9.331,10 τετραγωνικών μέτρων η οποία βρίσκεται στη θέση "Πλατιά Ράχη", εκτός οικισμού, της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου", απόφαση όμως που λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με απόφαση της ακύρωσε την παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου... 
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοτών Σαγκρίου:
Μόλις σήμερα 27/11/2016 λάβαμε τυχαία γνώση ότι αύριο Δευτέρα 28/11/2016 συζητείται στο Περιφερικό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου η χορήγηση άδειας Λατομείου στην Εταιρία Λατομεία Νάξου Α.Ε. στην περιοχή Χαχούμη (Πλατιά Ράχη) Σαγκρίου Νάξου και μάλιστα με θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη .
Ειλικρινά μας εκπλήσσει αλά και μας εξοργίζει η κίνηση αυτή που αποπειράται η Περιφέρεια.
Ναι μας εκπλήσσει και μας εξοργίζει δικαιολογημένα και βάσιμα διά δύο κυρίως λόγους:
1) Ενώ τεκμηριωμένα έχει καταγγελθεί σ΄ αυτήν η παράνομη λατομική δραστηριότητα της ως άνω εταιρίας στην περιοχή , μάλιστα και εντός όμορης δημοτικής έκτασης αντί να ελέγξει και να καταστείλει την παράνομη δραστηριότητα και συγχρόνως να προστατεύσει από κοινού με την δημοτική αρχή της Νάξου την δημοτική έκταση, αποπειράται να νομιμοποιήσει την Παρανομία.
2) Ενώ η Περιφέρεια, τεκμηριωμένα επίσης, έχει καταστεί γνώστης ότι ο όρος <<Χαχούμη>> είναι επωνυμία κτήματος της περιοχής Πλατιάς Ράχης και μάλιστα συνεχόμενη του σημείου όπου η συγκεκριμένη Εταιρία παρανόμως λατομεί και όχι επωνυμία ευρύτερης περιοχής, συμπράττει εξίσου εσκεμμένα η ίδια η Περιφέρεια σε αυτήν την παραποίηση της επωνυμίας της περιοχής, και αποπειράται με την σύμπραξη και της Δημοτικής Αρχής της Νάξου, που από την πλευρά της εξοφλεί, προεκλογικά γραμμάτια και υποχρεώσεις, να καταστρατηγήσει τις σχετικές με αριθμ. 924/2008 και 925/2008 τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγόρευσε Λατόμευση στη Περιοχή.
Τέτοια ακραία και αδιανόητα φαινόμενα επιβράβευσης της παρανομίας αντί της καταστολής της, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να θεωρηθούν ως τετελεσμένα.
Η πρακτική της περιφερειακής αρχής και η συμπόρευση της, άγνωστο για ποιους δικούς της λόγους, με τα οικονομικά συμφέροντα δε θα μείνει χωρίς έλεγχο και αναζήτηση διοικητικών και ποινικών ευθυνών. Και αυτό το εγγυούμαστε στα συνεδριάζοντα και αποφασίζοντα αύριο 28/11/2016 μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο ατομικό ή συλλογικό υπηρεσιακό όργανο που με τις πράξεις του ή τις παραλήψεις του έχει υπηρεσιακά συντελέσει μέχρι σήμερα στην προσπάθεια αδειοδότησης παράνομης δραστηριότητας αντί καταστολής της και επιβολής κυρώσεων.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου