Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Μα τον Στρατηγό Άνεμο;

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας (Κ), κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016. O πρώην υπουργός είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΠάλι καλά που ο κ. Τσίπρας δεν πρότεινε για Πρόεδρο του ΕΣΡ τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή -άντε- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
Δεν το σκέφτηκε προφανώς ο Αλέξης, διότι αυτό θα ήταν το απόλυτο «ματ» της κυβέρνησης απέναντι σε μια αντιπολίτευση που υπονομεύει τους Θεσμούς και κινείται από μικροπολιτικά κίνητρα
. Φαντάζεστε τον Κυριάκο να αρνείται να ψηφίσει τον εαυτό του ή τον πατέρα του; Αυτό κι αν θα ήταν ξεμπρόστιασμα. Άλλωστε, το πρόβλημα του τηλεοπτικού τοπίου και της διαπλοκής στην χώρα, δεν είναι θέματα ουσίας
. Είναι απλοί σταθμοί, από τους οποίους περνά η λεωφόρος που οδηγεί στο ξεμπρόστιασμα της αντιπολίτευσης. Μόλις ξεμπροστιαστούν ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Σταύρος και ο Κουτσούμπας, όλα τα υπόλοιπα δευτερεύοντα (τηλεοπτικά, διαπλοκές) θα λυθούν ακαριαία. Δια μαγείας.

Βεβαίως, μια καλή ρελάνς από την ΝΔ, θα ήταν να αντιπροτείνει για Πρόεδρο του ΕΣΡ είτε τον Γιάνη Βαρουφάκη, είτε τον Αλέκο Αλαβάνο. 
Να χτυπήσει δηλαδή τον Σύριζα με το ίδιο όπλο που πάει αυτός να χρησιμοποιήσει εναντίον της. Να προτείνει κάποιο πρόσωπο, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να αρνηθεί την ψήφο, λόγω της ιστορίας του και των ιδεολογικών του χαρακτηριστικών. Κι ας τον βρίζουν στις μέρες μας τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι δυο, σάματις ο Πολύδωρας δεν βρίζει τη ΝΔ; 
Τη βρίζει πατόκορφα, αλλά «ο ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αρνηθεί την στήριξη του», κατά που λένε οι κυβερνητικοί. Πώς το σκέφτηκαν αυτό το κουφό, απορώ. Λοιπόν, εγώ κάνω αυτή την πρόταση στους ενοίκους του Μοσχάτου για Βαρουφάκη ή Αλαβάνο, αν θέλουν να διασωθούν. 
Είναι η μόνη τους διέξοδος, απέναντι στο αριστερό υπερόπλο που ονομάζεται Βύρωνας. Βεβαίως, αυτό θα οδηγούσε στο παράδοξο, η μεν Δεξιά να ψηφίζει ακροαριστερούς και η Αριστερά να ψηφίζει ακροδεξιούς, αλλά αυτό σας πείραξε τώρα;
Και επανέρχομαι: Μα τον Πολύδωρα; Γελούν και τα τσιμέντα. Όχι με τον προτεινόμενο (να εξηγούμαστε, αυτός δεν άλλαξε σε τίποτα), αλλά μ’ αυτόν που έκανε την πρόταση. Τι είδους Αριστερά είναι αυτή που μας κυβερνά; Με Καμμένο, Παυλόπουλο και Πολύδωρα; Κι ύστερα κάνουν κριτική στη ΝΔ διότι έχει στις τάξεις της τον Άδωνη που είναι –λέει- πολύ δεξιός. Ενώ ο Στρατηγός Άνεμος (το θυμάστε αυτό;), είναι Μαοϊκός… Θα μου πείτε, για το ΕΣΡ τον προτείνει, όχι για τίποτα άλλο. Εντάξει, αλλά δεν έμεινε και καμιά κορυφαία θέση στη χώρα. Τις έχουν καταλάβει όλες οι ακροδεξιοί και οι Καραμανλοδεξιοί, που όταν ξεβράστηκαν απ’ τη ΝΔ ανακάλυψαν τον Μαρξισμό. Δεν έχουν άλλωστε στα χέρια τους παρά την Προεδρία της Δημοκρατίας, την Άμυνα της χώρας και (τώρα πάνε να πάρουν και) το τηλεοπτικό τοπίο. Όλα τα υπόλοιπα, ευτυχώς τα ‘χει η Αριστερά.
Και καταλήγω: Σε κάποιες πολιτικές προτάσεις, κάνει κανείς πολιτική κριτική και αντιπροτάσεις. Υπάρχουν όμως και μερικές προτάσεις, στις οποίες η μόνη αντιπρόταση είναι: «Βάλτε το κεφάλι σας κάτω από κρύο νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου