Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Εσπειραν... Πολύδωρα και θερίζουν θύελλες από όλα τα κόμματα

espeiran-poludwra-kai-therizoun-thuelles-apo-ola-ta-kommataΔιακομματικό είναι το "όχι" που εισπράττει η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Ετσι η προφανής επιχείρηση "εγκλωβισμού" τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο μοιάζει να πέφτει στο κενό, αλλά κινδυνεύει να εξελιχθεί και σε "πολιτική γκάφα" πρώτου μεγέθους, αφού φέρνει σε αμηχανία ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, που κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν είχαν στηλιτεύσει τακτικές και δηλώσεις του κ.Πολύδωρα, όπως στην περίφημη "υπόθεση ζαρντινιέρα" ή στο φλερτ με την Χρυσή Αυγή.
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι χαρακτηριστικές:

ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά. Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Οχι στον "Υπουργό της ζαρντινιέρας"

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της, ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 
Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή -και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου- επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν  την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής -για τη χώρα- περιόδου 2004/2009.
Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον "Υπουργό της ζαρντινιέρας". Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ».

Ποτάμι: Δεν ψηφίζουμε πρόσωπο από την Ελλάδα της χρεοκοπίας

«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση».
Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter πρόσθεσε: «Όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα...το 'βαλε στα πόδια"»

ΚΚΕ: Δεν παίρνουμε μέρος σε παζάρια

«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Θεοχάρης: Λύση πανικού ο Πολύδωρας

«H κυβέρνηση φαίνεται ότι δε διδάχθηκε τίποτα από την πρόσφατη πολιτική και στρατηγική της ήττα. Συνεχίζει το παιχνίδι με τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές. Ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ένα πρόσωπο από το παλιό πολιτικό σύστημα μόνο και μόνο για να κάνει επικοινωνιακή ρελάνς.
Από την πρώτη στιγμή είχα ζητήσει την απόσυρση του νόμου Παππά και τη συγκρότηση ΕΣΡ που θα προχωρήσει το διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών. Ενός ΕΣΡ με πρόσωπα ευρείας συναίνεσης και γνώστες του αντικειμένου.
Φαίνεται ότι εκεί στο Μαξίμου ξεμένουν σιγά-σιγά από εφεδρείες και καταφεύγουν σε λύσεις πανικού ευτελίζοντας δυστυχώς και τους θεσμούς.
Ας το ξανασκεφθούν πριν να είναι αργά...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου