Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο «πολύς» και πολύ λίγος Νίκος Παρασκευόπουλος

Από την αρχή. Θα φτάσω στο τέλος.
 Στο συμπέρασμα και τη θέση μου. Ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος δεν είναι απλά ο χειρότερος υπουργός Δικαιοσύνης στα 42 χρόνια της Μεταπολίτευσης. 
Είναι ένας πάρα πολύ κακός υπουργός. Δεν σέβεται το αξίωμά του. Δε σέβεται τις αρμοδιότητές του. Είναι, ο ίδιος, ένα απλό εργαλείο στα χέρια των πιο σκοτεινών κύκλων.
Όταν το Σεπτέμβρη του 2015 αναγνώσαμε το δίδυμο στην κορυφή της Δικαιοσύνης, οι πιο πολλοί από μας κάναμε μια απλή σκέψη, που επαληθεύτηκε.
Ο καθηγητής Ν. Παρασκευόπουλος «δάνεισε» το όνομά του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης. Και ο Ν. Παπαγγελόπουλος θα «έκανε τη δουλειά». Κάτι, σαν τον Τσάβες και τον Μαδούρο της πονεμένης Βενεζουέλας.
Ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος δεν ήταν κάποιος σπουδαίος θεωρητικός του Ποινικού Δικαίου. Δε συνεισέφερε κάτι νέο στην επιστήμη. Στην ουσία, σε όλη του τη ζωή και πορεία, δεν ήτανε παρά ένας «ακτιβιστής». Υπέρ των φυλακισμένων. Των τρομοκρατών και των «άλλων».

Προσπάθησε να αποκτήσει κύρος με αφελή και ατεκμηρίωτα άρθρα σε μια σπουδαία, όντως, εφημερίδα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτό, όμως, δεν τον βοήθησε καθόλου στο να καταστεί κεντρική προσωπικότητα στο χώρο των διανοουμένων.
Άλλωστε, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ειδικός ή καθολικός διάδοχος της σπουδαίας κληρονομιάς ενός αληθινά μεγάλου δασκάλου του Δικαίου: του Γιάννη Μανωλεδάκη.
Πρέπει να παραδεχτούμε. Η ηθική και αξιοσύνη δεν κληρονομείται. Ούτε είναι ιδιοκτησία κανενός. Και από τη φύση της η ηθική δεν είναι «προνόμιο». Ουσιαστικά αποτελεί το βραβείο, το τίμιο στεφάνι, που μπορεί να διεκδικήσει κάποιος στο τέλος της ζωής του. Μετά, όμως, από έναν επίπονο, διαρκή και συνεπή ιδεολογικό και πρακτικό αγώνα.
Τι να «πρωτοθαυμάσει» κανείς σε αυτόν τον άνδρα!
Την πρώτη του ενέργεια ως υπουργού Δικαιοσύνης; Έβγαλε από τις φυλακές αρκετούς βαρυποινίτες. Και βιάστηκε, να χαρίσει την ελευθερία σε επικίνδυνους τρομοκράτες.
Την ανακοίνωσή του ότι μελετούσε την κατασκευή και δήμευση του Ινστιτούτου «Γκαίτε»;
Τις διώξεις ανωτέρων και ανωτάτων δικαστών, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης;
Και το κερασάκι στην τούρτα; Η πρόσφατη δίωξη του αντιπροέδρου του ΣτΕ.
Φυσικά δεν θα ντρέπεται! Κρύβεται και αυτός πίσω από την ψεύτικη μάσκα του, δήθεν, ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου