Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Σαμαράς και τα υπόλοιπα κόμματα 
δεν βρήκαν να πούν ούτε μια κουβέντα
 -          για τις προτάσεις μας για τη ρευστότητα στην αγορά. Εξήγησα πώς με επιεικείς υπολογισμούς, μετριοπαθείς, 50 δις ευρώ μπορούν να πέσουν το επόμενο διάστημα στην αγορά. Έχουμε υπολογίσει ότι εκτός από αυτά τα 50 δις ρευστότητα, τα επόμενα 3 με 5 χρόνια υπάρχουν ανοιχτά μεγάλα έργα που πρέπει και μπορούν να γίνουν, που ξεπερνούν τα 55 δις στην Ελλάδα. Και δε λέω για δημόσιες επενδύσεις. Μιλάω και για συγχρηματοδοτούμενα έργα και για ιδιωτικές επενδύσεις.

-          για τα μέτρα στήριξης των νέων ανέργων
-          για την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, χωρίς να μετράμε ένσημα και μέγιστο χρόνο παραμονής στο καθεστώς ασφάλισης της ανεργίας.
-          για την πρότασή μας για τον ακατάσχετο λογαριασμό ώστε ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό να μπορεί να έχει με ασφάλεια στην τράπεζα, το κάθε πρόσωπο, 1.500 και το ζευγάρι 2.000 ευρώ.
-          για την πρότασή μας οι υπερχρεωμένοι επαγγελματίες να υπάγονται στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αν η οφειλή είναι έως 25.000 ευρώ.
-          για το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο. Η αγροτική παραγωγή θα σώσει για τρίτη φορά την Ελλάδα. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα πάλι ξανά στην ύπαιθρο θα βρούμε την προστιθέμενη αξία που  μας λείπει. Αλλά εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε αρχίσει να μοιράζουμε εύφορη γη δωρεάν σε νέους που θέλουν να γυρίσουν
2. Ενοχλήθηκε ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι άλλοι απ' ό,τι κατάλαβα, επειδή λένε διάφορες γενικολογίες για τα φορολογικά μέτρα. Κι εμείς είπαμε τέσσερα μετρημένα λόγια, υπεύθυνα:
-          Ναι, μπορούμε ν' αφαιρέσουμε και πρέπει, έκτακτους φόρους, τέλη και εισφορές. Πώς τους επιλέγουμε; Με βάση το μέγιστο πολλαπλασιαστή. Αφαιρούμε πρώτα αυτόν που θα έχει το καλύτερο συνολικότερο αποτέλεσμα για την οικονομία και τον πολίτη. Αφαιρούμε πρώτα την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, 1% έως 4% στο σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος.
-          -ενώ υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς μικρότερο συντελεστή στις επιχειρήσεις, εμείς λέμε, δεν είναι αυτό που θέλει η επιχείρηση, δηλαδή να πάει από το 20% στο 15% σε κάποια χρόνια. Άμεσα, μέσα στο 2012, μπορούμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 10%. Αυτό δίνει ανάσα στην επιχείρηση, δουλειά σε κόσμο.
-          -Το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, που δεν οδήγησε σε κόψιμο ρεύματος για κανένα νοικοκυριό που είχε ανάγκη πραγματική, τώρα θα ενωθεί σ' έναν ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων.
-          -Και για τους συντελεστές του ΦΠΑ δεσμεύσεις συγκεκριμένες. Για τ' αγροτικά εφόδια, αυτό που κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε για τον Tουρισμό και επιστροφή της εστίασης στον προηγούμενο συντελεστή.
3. Σταδιακά μπορούμε να κάνουμε αυτά. Και βεβαίως να συνεχίσουμε τα μέτρα φορολογικής διοίκησης, που αλλάζουν το κλίμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου