Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

EWG: Εκκρεμότητες παρά τα προαπαιτούμενα

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται η λήψη απόφασης σε τεχνικό επίπεδο, δεδομένου ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί με την έγκριση την Τρίτη από την ελληνική βουλή του πολυνομοσχεδίου, εξακολουθούν να παραμένουν εκκρεμότητες.
Όπως δήλωσε χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν απομείνει σε εκκρεμότητα 3 προαπαιτούμενα που δεν ήταν στο πολυνομοσχέδιο, για τα οποία διαβεβαίωσε ότι θα κλείσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία προηγουμένως, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια η έκθεση της Κομισιόν, η οποία θα επιβεβαιώνει την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων.
Αναγκαία η τήρηση του χρονοδιαγράμματος

Η ελληνική πλευρά θεωρεί βέβαιο ότι όλα θα έχουν κλείσει πριν από το Εurogroup της 10ης Οκτωβρίου, θέση που συμμερίζονται στις Βρυξέλλες, ωστόσο επισημαίνουν ότι η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα πρέπει να έχει γίνει πριν από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, γιατί στη συνέχεια οι υπουργοί οικονομικών, αλλά και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ.
Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσω της εκπλήρωσης των 15 προαπαιτούμενων μέχρι την συνεδρίαση του Εurogroup είναι βασική προϋπόθεση για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή την έναρξη στα μέσα Οκτωβρίου της δεύτερης αξιολόγησης και στη συνέχεια της λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
- See more at: http://marketnews.gr/article/446786/ewg-ekkremothtes-para-ta-proapaitoumena#sthash.I25ipZRk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου