Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ντομπρόβσκις: Ο Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα σε σκληρότερη του αναγκαίου λιτότητα

European Commission Vice-President Valdis Dombrovskis addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, July 27, 2016. REUTERS/Francois LenoirΟ λαϊκισμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 οδήγησε την Ελλάδα να υποστεί σκληρότερη λιτότητα από ότι στην περίπτωση που συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα«, είπε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στη Ρίγα, σε μια συζήτηση σχετικά με την αυξανόμενη στήριξη λαϊκιστικών κομμάτων σε χώρες της ΕΕ.
«Μπορούμε να το δούμε αυτό στο … κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, ότι θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε«, είπε.
«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί«, πρόσθεσε.

Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα είχε ύφεση το 2015 αντί πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,5%, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου