Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Βενιζέλος: Έρχεται 4ο Μνημόνιο ακόμα πιο σκληρό

Την υπογραφή του τέταρτου Μνημονίου «προανήγγειλε» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.
«Ο κ. Τσακαλώτος συνυπέγραψε την κοινή δήλωση που τοποθετεί την παρέμβαση στο χρέος μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου! Θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο διαρκές και με σκληρούς όρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν «έχει κανένα σχέδιο, αλλά το δόγμα της είναι πάμε καλά, άρα θα πάμε καλύτερα». «Η θεωρία αυτόματης ανάκαμψης θα είχε ίσως νόημα αν δεν είχε ξεχαρβαλωθεί το ελατήριο λόγω κυβερνητικών επιλογών», συμπλήρωσε και προσέθεσε ότι αυτό «θα είχε μια λογική αν το ελατήριο δεν είχε καταστραφεί τον Ιανουάριο του 15».

«Όλα όσα φαντάζεται ο Τσίπρας ότι θα κλείσει αξιολόγηση, θα δοθούν βελτιώσεις στο χρέος ότι θα ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση, ότι θα έρθει η ανάπτυξης και μετά η διαρκής και δίκαιη ανάπτυξη, δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί δεν πληρείται καμία προϋπόθεση», είπε ο Ε. Βενιζέλος για να εξηγήσει ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι συμβατικό.
«Η χώρα κινδυνεύει από ανακύκλωση της κρίσης όχι γιατί δεν εξυπηρετεί το χρέος, κυρίως στον κόσμο του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τι δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός ότι υπάρχει προοπτική. Υπάρχει ένας μιζεραντιλησμός στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι προκαλεί μια αντίληψη που την κάνει μισαλλόδοξη και αντιαναπτυξιακή και τόνισε ότι «ακόμα και η τρέχουσα θεωρία ότι το πρωτεύον πρόβλημα είναι το χρέος σημαίνει ότι θα μας το λύσουν οι άλλοι και εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου