Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

«Tρολάρισμα» ΔΗΜΑΡ σε ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΣΤΑΤ & Παπαγγελόπουλο! «Προτείνουμε τη μετονομασία σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Δεξιάς»

Ανακοίνωση με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με την οποία «για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει δικαστική διερεύνηση συνεπώς απαιτείται υπεύθυνη στάση. Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, πρέπει όμως και η ίδια να προστατεύει τον ρόλο της. Ο θεσμός πρέπει να προστατευθεί κυρίως από όσους τον υπηρετούν».

«Σε πολιτικό επίπεδο η διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την στρεβλή ανάγνωση των αιτιών της κρίσης και τους λόγους για τους οποίους αυτή όχι μόνο δεν θα ξεπεραστεί αλλά συνεχώς θα βαθαίνει.

Υπουργοί της κυβέρνησης έτρεξαν να υιοθετήσουν τα σενάρια παραποίησης στατιστικών στοιχείων πριν καν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για να επιχειρηματολογήσουν ότι η κρίση δεν οφείλεται στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αυταπάτη ή και «απάτη» του ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ασκούμενη πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 και κυρίως 2007-2009. Οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος με τις πελατειακές σχέσεις διογκώθηκαν και τα ελλείμματα έφθασαν σε διψήφια ποσοστά. Την περίοδο αυτή υπονομεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που απέρρεαν από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη που έγινε με θυσίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ούτε και σήμερα ότι “η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση”.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξάλλου δεν κάνουν δεκτή την πρόταση μας, πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για εξεταστική επιτροπή για όλη την περίοδο από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα. Από το 2001 έως το 2016. Είναι η μοναδική πρόταση που περιλαμβάνει την περίοδο διακυβέρνησης όλων Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα για να δούμε τις ευθύνες για την σημερινή κρίση. Δυστυχώς αποδεικνύεται γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επιθυμούν την συνολική διερεύνηση.
Σήμερα αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή την περίοδο 2004-2009. Η διασύνδεση με την ΝΔ που έφερε την κρίση στην χώρα αυταπόδεικτη! Η πολιτική απενοχοποίηση των υπεύθυνων της ΝΔ για την κρίση συντελείται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο των ανεξάρτητων αρχών. Αυτό αποδεικνύει και η στάση προς την ΕΛΣΤΑΤ. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός στις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης που έκανε το είπε ξεκάθαρα: αναζητεί τρόπους ελέγχου τους αντί ενίσχυσης της ανεξαρτησίας τους.
Θέση μας σταθερά και διαχρονικά είναι ότι τα πολιτικά παιχνίδια με τα στατιστικά στοιχεία είναι επικίνδυνα και εκθέτουν την χώρα, δυστυχώς σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το αντιλαμβάνονται.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι υπερεθνικό θεσμικό όργανο της Ε.Ε. υποχρεούται να έχει άποψη για το θέμα καθώς τα στατιστικά στοιχεία των χωρών τελούν υπό τον έλεγχο των κοινοτικών οργάνων. Εξάλλου είναι αληθές ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αμφισβήτησαν τα στατιστικά στοιχεία χωρίς να υπάρχει καμία δικαστική απόφαση.  Μοναδική αντίδραση των κυβερνώντων θα έπρεπε να ήταν ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση για το αντίθετο. Όμως  ο κ. Παπαγγελόπουλος λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας επειδή τοποθετήθηκε για το θέμα. Να του υπενθυμίσουμε ότι η χώρα είναι μέλος της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, δεν τοποθετήθηκε κάποιος εξωτερικός παράγοντας.  Μία βαθιά αντιευρωπαϊκή στάση που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στην πραγματικότητα ευρωπαϊκή ολοκλήρωση α λα καρτ δεν γίνεται, όπου μας συμφέρει την θέλουμε όπως στην μεταφορά πόρων μεταξύ χωρών της Ε.Ε. όπου δεν μας συμφέρει κατηγορούμε τα ευρωπαϊκά όργανα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν έφερε η κρίση τα μνημόνια αλλά το αντίθετο, δεν σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές, δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θεωρεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχθρό και συγκυβερνά με την δεξιά που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κρίση.
Η ΝΔ του δήθεν μεταρρυθμιστή κ. Μητσοτάκη δεν τολμά να πάρει μία ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Κρύβεται πίσω από την δικαιοσύνη και για το πολιτικό θέμα. Αν αποδέχεται όμως και δεν καταδικάζει τις πολιτικές της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, είναι φανερό ότι το κόμμα του θα ξανακάνει τα ίδια αν αναλάβει την εξουσία. Και αυτό το κατάλαβαν πλέον οι πολίτες.
Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι όμηροι του Καραμανλή.
Στον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Με συνεργάτες την εθνικολαϊκιστική δεξιά του κ. Καμμένου και την καραμανλική δεξιά του κ. Παπαγγελόπουλου και με την υιοθέτηση και εφαρμογή σκληρών δογματικών μέτρων λιτότητας προτείνουμε την μετονομασία σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Δεξιάς, θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Σκεφτείτε το».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου