Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΠΛΗΡΩΝΕ ΔΗΜΟΤΗΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥΣ .... ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!!!!

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με απόφασή του, απορρίπτει την Αίτηση Χρηματοδότησης της Πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού του Τ/Δ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» με Κωδικό ΟΠΣ 5001769 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020».

Με τη συγκεκριμένη απόρριψη της πρότασης, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων χάνει κατ’ αρχάς την ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί με το ποσόν των 470.000,00 €, για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού του Ταχυδιυλιστηρίου νερού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που όλοι κατανοούν πόσο αναγκαίες είναι.

Από την αιτιολογία όμως της απόρριψης της πρότασης, αποκαλύπτονται και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Η πρόταση που υποβλήθηκε με ευθύνη επιστημονικού συνεργάτη του δημάρχου, ο οποίος πληρώνεται με χρήματα του δήμου, δηλαδή των δημοτών, δεν είχε καμία απολύτως τύχη να εγκριθεί, αφού δεν περιελάμβανε, όπως αναφέρει η απορριπτική απόφαση του περιφερειάρχη:


(i) Περιβαλλοντική αδειοδότηση για την εγκατάσταση της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού
(ως δηλώνεται στον συνημμένο πίνακα αδειοδοτήσεων), καθώς και για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου
βελτίωσής της,
(ii) Άδεια εκτέλεσης έργου (για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας νερού) από την αρμόδια Δ/νση
Υδάτων, και
(iii) Απόφαση έγκρισης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης(ως δηλώνεται στον συνημμένο πίνακα
αδειοδοτήσεων).

Ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου με ποιο σκεπτικό υπέβαλε την πρόταση, όταν πολύ σημαντικές προϋποθέσεις, όπως οι παραπάνω, δεν πληρούνταν; 

Με την παραποίηση των πρακτικών της απόφασης που κατήγγειλε ο Βασίλης Βρούτσης (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), επιχειρήθηκε με ορθή επανάληψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να προστεθεί ότι είχε ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και για την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, κάτι που δεν είχε συμβεί.

Ακόμη όμως και αν είχε ληφθεί απόφαση για την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, οι άλλοι δυο λόγοι απόρριψης πώς θα έπαυαν να ισχύουν;
Την επομένη της καταγγελίας η ορθή επανάληψη που είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια, ανακλήθηκε (δείτε ΕΔΩ).

Ταυτόχρονα όμως με την ανάκληση της ορθής επανάληψης της απόφασης, αφού από τη στιγμή που αναρτήθηκε αποτελούσε και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη απόφαση που είχε αναρτηθεί στις 3 Ιουνίου 2016, δεν εμφανίζεται στη Διαύγεια ως έγγραφο (δείτε ΕΔΩ).

Επί της ουσίας δηλαδή δεν υπάρχει μετά την ανάκληση της ορθής επανάληψης απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου όμως εκδίδει απορριπτική απόφαση για την εν λόγω πρόταση στις 23 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση του περιφερειάρχη, φαίνεται ότι η πρόταση εξετάστηκε σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 11590/14.07.2016 (αρ. πρωτ. ΕΥΔ 3098/18.07.2016) αίτηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η καταγγελία του επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας έγινε στη συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου 2016 και η ανάκληση των παραποιημένων αποφάσεων μέσω ορθής επανάληψης έγινε την επομένη, στις 28 Ιουλίου 2016.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη του θέματος και αποφαίνεται ένα μήνα σχεδόν μετά με απόφαση περιφερειάρχη για ένα αίτημα το οποίο επί της ουσίας δεν υφίσταται, αφού η σχετική απόφαση ανακλήθηκε;

Είναι ευνόητο ότι από τη στιγμή που αναρτήθηκαν ορθές επαναλήψεις των αποφάσεων, αυτές πλέον αποτελούσαν και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Από τη στιγμή δε που ανακλήθηκαν  οι ορθές επαναλήψεις, δεν εμφανίζονται πλέον και οι αποφάσεις.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και αφορούν τόσο στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, όσο και στις αμειβόμενες υπηρεσίες ειδικών συνεργατών δημάρχων, που όταν μάλιστα πρόκειται για επιστήμονες, διερωτάται ο πολίτης ποιες και ποιας ποιότητας υπηρεσίες προσφέρουν ώστε να δικαιολογούν τις αμοιβές τους.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου