Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ . ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο Κ. ΜΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΑΝΑΚΟΣ - ΛΥΓΑΡΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!

tsikalario"Γέφυρα" στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 πέρασε το έργο του φράγματος του Τσικαλαριού σύμφωνα με το βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό.
Όπως δήλωσε ο κ. Μανιός την Παρασκευή στον AEGEAN VOICE 107.5 μπορεί το έργο να απεντάχτηκε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" που ήταν ενταγμένο και χρηματοδοτημένο στο παρελθόν με προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ, όμως λόγω της "πολιτικής βούλησης να μη χαθεί το έργο", πέρασε στο νέο ΕΣΠΑ και ήδη οι διαδικασίες προχωρούν με τις απαλλοτριώσεις να βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Μανιός, πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση του ίδιου και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και την παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου του Υπουργείου, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το έργο προχωράει κανονικά και μάλιστα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων έχει ήδη μπει στην τελική φάση. 

"Θέσαμε στον κ. Αποστόλου το θέμα διότι το φράγμα του Τσικαλαριού δεν φαινόταν πουθενά στον πίνακα έργων της περιφέρειας" είπε ο κ. Μανιός και πρόσθεσε ότι: "Το έργο θα γίνει κανονικά και θα δώσουμε μάχη γι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να το αφήσουμε να πάει χαμένο. Θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ με όσα χρήματα είχε χρηματοδοτηθεί και στο παρελθόν και ίσως περισσότερα".
Ο κ. Μανιός διευκρίνισε επίσης επίσης ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα με τις ιδιοκτησίες, σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις, αλλά αυτά ξεπεράστηκαν και πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο...
Να σημειωθεί τέλος ότι για το θέμα ερώτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου έχει θέσει και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου