Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γαλλογερμανικός άξονας για να μην καταρρεύσει η Ευρώπη μετά το Brexit

Στη δίνη του Brexit κινείται το Βρετανικό πολιτικό σύστημα, την ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο οι ηγεσίες προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της βρετανικής ψήφου και στο Βερολίνο σήμερα Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Ντόναλντ Τουσκ θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό κυρίως για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη.

Έπειτα από σειρά επαφών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέστη σαφές και έγινε αποδεκτό από τους 27, πως δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου για να γίνει χρήση αυτή την εβδομάδα του περιβόητου άρθρου 50, του άρθρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης.

Αξιωματούχος των Βρυξελλών ενημερώνοντας τον Τύπο ανέφερε πως υπάρχει «ευρεία κατανόηση» ανάμεσα στους «27» ότι λόγω της τρέχουσας «πολύ σοβαρής πολιτικής κρίσης» που πλήττει αυτήν τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο, η εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου αυτήν την εβδομάδα «δεν είναι ρεαλιστική». Οπως σημείωσε πάντως ο αξιωματούχος οι 27 συμφωνούν πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη Βρετανία πρέπει να γίνει «όσο το δυνατό γρηγορότερα» καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου