Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BREXIT Οι Ευρωπαίοι καλούν τη Βρετανία να βγει από την ΕΕ και μάλιστα γρήγορα

Οι Ευρωπαίοι καλούν τη Βρετανία να βγει από την ΕΕ και μάλιστα γρήγοραΟ υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.
«Η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit. Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή η αποχώρησή της από την ΕΕ ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα που θορυβεί τους επενδυτές.
"Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο", δήλωσε ο Έτινγκερ στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.
Ο Έτινγκερ σημείωσε ότι κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνάει εμποδίζει τους επενδυτές από την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου