Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Για τους φόρους ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση

ntaselmploum-gia-tous-forous-rwtiste-tin-elliniki-kubernisiΣτην ελληνική κυβέρνηση παραπέμπει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ζήτημα της υπέρμετρης αύξησης των φόρων που περιλαμβάνονται στην τελευταία συμφωνία της Ελλάδας και των δανειστών της.
«Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε με νόημα, ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη για την έμφαση στους φόρους, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.
Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ έκοψε κάθε συζήτηση για αλλαγή των στόχων όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και το χρέος, παραπέμποντας για το 2018 και αφού πρώτα εφαρμοστεί το τρέχον πρόγραμμα. 

Σημείωσε ακόμη ότι από το 2018, και υπό την προύπόθεση ότι θα έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα, πράγματι θα χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Για το χρέος, μέχρι το 2018 ισχύει ό,τι συμφωνήσαμε» υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας: «Και αυτό, το ξέρει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση».
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες διαβουλεύσεις στην ελληνική υπόθεση, ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ στα πρωτογενή πλεονάσματα, από μακροπρόθεσμος, κατέστη μεσοπρόθεσμος, που σημαίνει τα επόμενα 10 χρόνια. Όπως είπε, μετά το 2018, και εφόσον θα έχουν όλα εξελιχθεί ομαλά με το πρόγραμμα, θα μπορούσε να συμφωνηθεί αποκλιμάκωση του στόχου, σταδιακά στο 2,5% και 2% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου