Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Και τα λόγια είναι γεγονότα

α γεγονότα τρέχουν με εντυπωσιακή ταχύτητα. Γεγονότα, όμως, δεν είναι μόνο οι αποφάσεις του Eurogroup ούτε η υπερψήφιση χιλιάδων σελίδων, που δεν τις έχει διαβάσει σχεδόν κανένας τους. Γεγονότα είναι και η δημόσια εκφορά απόψεων από τους πολιτικούς και τα λοιπά πρόσωπα του δημόσιου χώρου. Ειδι8κά όταν αυτό αποκαλύπτει τον αληθινό πυρήνα, φύση και χαρακτήρα των πολιτικών αποφάσεων.
Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν πολλά. Με κορυφαία τηναπόφαση του Eurogroup. Για αυτά που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup. Για αυτά που διαβάζονται πίσω από τις λέξεις. Και για αυτά που παραλείψανε.
Η βδομάδα, όμως, που πέρασε διανθίστηκε και με παράξενα λόγια και ισχυρισμούς. Στο όριο της δικαιοπολιτικής παραφροσύνης. Δε χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο με τις ανοησίες της συνταξιούχου ηθοποιού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Άννας Βαγενά. Είναι τουλάχιστον κιτς. Όσο και όπως και οι αναφορές στην ίδια ιστορική περίοδο του Τούρκου προέδρου. 
Δε χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις δηλώσεις του φίλτατου κυρίου Γιώργου Κατρούγκαλου. Αν πραγματικά νομίζει ότι τα μέτρα, που εκείνος εισήγαγε στη Βουλή και υπερψήφισαν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., του θυμίζουν τον αιμοσταγή δικτάτορα Πινοσέτ και τη βάναυση και χυδαία ιστορική περίοδο της παντοδυναμίας του, τότε, από τη μια, κατανοούμε την πραγματική ουσία των μέτρων αυτών. Και από την άλλη μας μένει η απορία: γιατί δεν επιστρέφει στην ιδιωτική δικηγορία; Εκεί θα τα καταφέρει καλύτερα!
Ούτε χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις αδυναμίες κατανόησης του Συντάγματος που επιδεικνύουν συστηματικά ο κύριος Πάνος Καμμένος και ο πολύ συμπαθής πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Δεν ξέρω ποια είναι η νομική και ουσιαστική βάση και περιεχόμενο της έννοιας της αντισυνταγματικότητας, όπως αυτοί την έχουν φτιάξει στο μυαλό τους. Ποιο μέτρο να ‘ναι αντισυνταγματικό: αυτό που ισχύει για όλους χωρίς καμία εξαίρεση ή αυτό που ισχύει με αρκετές εξαιρέσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του και τους πραγματικά φτωχούς;
Για μένα μία δήλωση πρέπει να καταχωριστεί ιστορικά: η δήλωση του κυρίου Γιώργου Κυρίτση, ότι με τα μέτρα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι ψήφισαν «μένουμε Ευρώπη». Αδίστακτα τον χαρακτηρίζω ως τον πιο αντιδημοκρατικό και στα όρια του φασισμού λόγω των τελευταίων ετών.
Για σκεφθείτε όμως. Μήπως εκφράζει τον πυρήνα της στρατηγικής και της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου