Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα και καφέ

Ӵ飬鼴௠᰼ 筠󵭝��ࣩᠴ尯졠粠ħ켳顲 Х񩯵󟡲 쥠ᶯ񬞠砳枴糧 󴯠ӴŠ粠៴糧򠡪㧲 ꡴ܠﵠ䩯񩳬⦆ﵠб񯵠ꡩ ĩ嵨ﲠӵ좯場ﵠԁɐń, 筠ĥ䝱ᠳ0 ɯퟯರ14. ԧ�ߴ糧 j㧲 ݷﵭ ᳪ޳婠19 𯫟岬 屣ᦼ쥭𤋮 媰񼳹𯩠屣᦯읭೴鲠䧬岠尩婱޳婲 ꡩ ﱣ᭩󬯽򠰯ࢡ߭ﵭ 𱯲 餩骯𯟧󧠨ąǬ ŕāЬ ŕH, ŋЅ, ϋЬ ϋȬ ąӖl ʱᴩ꜠ˡ埡 ꫰), ꡨ򠪡頯 Ğ족ﲠū맭骯㴧�흥�󵬬崥߷᭠喙
é񣯲 ʡ᯽㪡믲, ƹޠʹ�᭴ﰯ嬠ఫ籥󩯩 䩪磼񯩠魠ᩴュ魠孾 ޱ𡱝좡󧠪᩠᰼ ﭠ尩ꥶ᫞򠴧򠁭勺м맲 áⱩޫ ӡꥫ롱ߤ箊(EUROKINISSI/ʙӔS ʁԙ̅чө«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την αύξηση του φόρου στα εν λόγω προϊόντα ο υπουργός ανέφερε: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».
Σε ότι αφορά στο ΕΚΑΣ σημείωσε ότι βρέθηκε η λύση μέσω επιδόματος που θα χορηγηθεί «ad hoc» στους δικαιούχους του επιδόματος, με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου, σημείωσε ο υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε».
Αναφορικά με διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιοτόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη.
«Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», είπε.
Τέλος, αναφορικά με τον «Αρμαγεδδώνα» στα εργασιακά που ετοιμάζουν οι δανειστές, σημείωσε πως «οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου