Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ασφυκτική η προθεσμία για τα 15 προαπαιτούμενα των δανειστών για να εκταμιευθεί η δόση

(EUROKINISSI)Να νομοθετήσει όλες τις αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές, σε ψηφισμένα νομοσχέδια, καλείται η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, που θα είναι η πρώτη υποδόση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» πρόκειται για περίπου 15 αλλαγές, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση της κυβέρνησης για το πλήθος των παρεμβάσεων. Αθήνα και δανειστές είναι σε διαρκή επικοινωνία για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και στόχος είναι έως την 1η Ιουνίου να έχουν νομοθετηθεί όσα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι κυριότερες αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές, σύμφωνα με την «Καθημερινή» είναι:
Πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν την εγγύηση του Δημοσίου.
Να υπογραφεί νωρίτερα- από τις 23 Ιουνίου που συμφώνησαν οι εμπλεκόμενες πλευρές- το μνημόνιο συνεννόησης με τους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
Αλλαγές στο νομικό καθεστώς του ΔΣ του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και για τη νομική κάλυψή του.
Παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό. Πέρα από το ΕΚΑΣ οι δανειστές ζητούν και άλλες διορθώσεις, όπως στην κλίμακα εκπτώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους την περίοδο 2017-2020 και στις διατάξεις για το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται για αγρότες και μικροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Αλλαγές σε φράσεις και λέξεις σε διάφορες διατάξεις των νόμων, ανάμεσά τους σε αυτές για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου