Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στους πρόποδες και στις πέτρες του Γολγοθά



Η μια αποκάλυψη μετά την άλλη. Ο κεντρικός ταμίας του Κράτους δεν έχει χρήματα. Και σε λίγες μέρες δε θα μπορέσει να πληρώσει. Τα καθημερινά και απολύτως αναγκαία.
Γι΄ αυτό μαζεύει. Από τα άλλα ταμεία. Ό,τι τους βρει. Ακόμα και αν τα χρειάζονται. Ακόμα και αν τα άλλα ταμεία έχουν προγραμματισμένες πληρωμές τις επόμενες μέρες.
Πριν λίγες μέρες τα μάζεψε από τα νοσοκομεία. Τις προάλλες τα μάζεψε από τον ΕΟΠΥΥ. Μολονότι αυτός χρωστάει δισεκατομμύρια. Αλίμονο στους προμηθευτές. Και στους γιατρούς. Και στις άλλες υπηρεσίες υγείας. Χθες τα άρπαξε από το ταμείο της Βουλής, με τη συναίνεση του προέδρου της.
Δυστυχώς (το εξομολογούμαι). Έλειπε η Ζωή! Σήμερα ο κεντρικός ταμίας του Κράτους περιτριγυρίζει το ταμείο των Νομικών. Κάτι έχει απομείνει και σ΄ αυτό. 

Με προβληματίζουν όλα αυτά. Λες να επαναληφθεί το προηγούμενο καλοκαίρι;
Για να ψάξουμε και τα άλλα γεγονότα. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε τη διαδικασία ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.
Χθες. Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε η συζήτηση του ενώπιον των Διαρκών Επιτροπών.
Σήμερα το βράδυ, έτσι λένε, θα ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση. Και μάλλον τη βδομάδα της Διακαινησίμου θα ψηφισθεί στην Ολομέλεια της βουλής.
Το ερώτημα είναι απλό. Πώς θα γίνει νόμος του Κράτους, αφού δε θα το έχουν συζητήσει με το Κουαρτέτο; Δύο είναι οι δυνατές ερμηνείες.
Η πρώτη. Απλώς δε θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου προτού το Κουαρτέτο επιβάλλει τα παραπάνω μέτρα με τις παραπάνω διατάξεις, που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή την τελευταία στιγμή.
Η δεύτερη. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου. Το Κουαρτέτο θα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση παραβιάζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Και τότε η κυβέρνηση θα προκηρύξει δημοψήφισμα (το πιθανότερο!) ή και εκλογές.
Αυτά τα σενάρια μυρίζονται και οι ξένοι ηγέτες. Έχουν τις πληροφορίες τους. Και για να μας τιμωρήσουν ζητάνε προληπτικά μέτρα 3,6 δις ευρώ. Και αν καθυστερήσει κι άλλο η παρέα του Μαξίμου , τα προληπτικά μέτρα θα καταστούν κατασταλτικά. Εκτός εάν ο Ευκλείδης υπογράψει όποιο χαρτί και να του βάλουν μπροστά του.
Ο Αλέξης μας υποσχέθηκε την ανάσταση της οικονομίας.
Μαζί με το Πάσχα. Εμείς, όμως, παραμένουμε γαντζωμένοι στους πρόποδες και στις πέτρες του Γολγοθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου