Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νέες αποκαλύψεις της Ζωής και επίθεση κατά Τσίπρα- «Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής»

Νέες αποκαλύψεις της Ζωής και επίθεση κατά Τσίπρα-  «Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής»Με ένα  μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του Α. Τσίπρα να την κάνει πρόεδρο της Βουλής.
«Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής», φέρεται να της είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ νωρίτερα της πρότεινε να αναλάβει το υπερυπουργείο Εσωτερικών το οποίο η ίδια απέρριψε,  ενώ αποκαλύπτει ότι η ίδια ήθελε το Δικαιοσύνης.
Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείων των αποκαλύψεων της Ζ. Κωνσταντοπούλου, είναι ο διάλογος για το υπουργείο Άμυνας:

«Υπουργό Άμυνας θα κάνεις τον Καμμένο;», τον ρωτάω, έχοντας διαβάσει τις σχετικές διαρροές
«Δυστυχώς», μου απαντάει, με μια γκριμάτσα.

Ενδιαφέρον έχει και η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Βουλής. Αναφέρει η Ζ. Κωνσταντοπούλου:
«Πρόεδρο της Βουλής ποιον θα κάνεις;», τον ρωτάω.
«Το Βούτση», μου απαντάει.
«Εγώ στη θέση σου ξέρεις ποιον θα έκανα;»
«Ποιον;», με ρωτάει
«Το Λαφαζάνη», του λέω
«Το Λαφαζάνη;», με ρωτάει απορημένος
«Ναι. Είναι ο πιο έμπειρος κοινοβουλευτικός σου, ξέρει απ’ έξω τον Κανονισμό και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι θα έχει την εμπειρία και τη γνώση να αποφύγει κοινοβουλευτικές παγίδες ή κακοτοπιές»
«Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής», λέει τότε. Είναι κάτι που δεν είχα ποτέ σκεφθεί και ούτε εκείνη την ώρα περνάει από το μυαλό μου και δεν αντιδρώ καν σε αυτή τη φράση.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκφράζει και την έντονη αντίδρασή της στην ανάθεση της θέσης του Γραμματέα του Υπυοργικού Συμβουλίου στον κ.Σ. Σαγιά. Ιδού, ο χαρακτηριστικός διάλογος:
«Πώς επέλεξες τον Σαγιά ως Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης;», τον ρώτησα, αναφερόμενη σε γνωστά και στους δύο γεγονότα που θα έπρεπε να αποκλείσουν μια τέτοια επιλογή. Μου απαντά ότι τον γνωρίζει χρόνια, ότι τους έφερε σε επαφή ο Στέργιος Πιτσιόρλας, και ότι τον εμπιστεύεται, αν και «για κανέναν δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά». Του επισήμανα ότι ο μεν Πιτσιόρλας καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός  του, Νόνη Καραγιάννη, από τον 9,84 εξαπέλυε ουκ ολίγες επιθέσεις. Του είπα ότι η επιλογή Σαγιά έδινε ένα στίγμα αντίθετο προς το πρότυπο που θα έπρεπε να οικοδομήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου