Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μετά τη Θεσσαλονίκη ραντεβού στην Αθήνα για αγρότες και τρακτέρ Το κλίμα ειναι πλέον εκρηκτικό και η αντιπαράθεση αγροτών – κυβέρνησης φαίνεται να οδηγείται στα άκρα.

meta-ti-thessaloniki-rantebou-stin-athina-gia-agrotes-kai-trakterΤο κλίμα ειναι πλέον εκρηκτικό και η αντιπαράθεση αγροτών – κυβέρνησης φαίνεται να οδηγείται στα άκρα μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου τελικά ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η δυναμική αλλά και ογκώδης συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη- περισσότεροι από 15.000 αγρότες με τα τρακτέρ να παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης- προμηνύουν θερμές ημέρες μέσα στο Φεβρουάριο, καθώς οι παραγωγοί διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω και δεν πρόκειται να καθίσουν σε κανένα τραπέζι διαλόγου αν δεν αποσυρθεί πρώτο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι «μάχες» δίνονται καθημερινά στο μπλόκα, με τους αποκλεισμούς δρόμων να γινονται συχνότεροι και μεγαλύτεροι σε διάρκεια, ενώ οι αγρότες προετοιμάζονται για δυναμικό παρών και στην Αθήνα, στη γενική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει όλα τα συνδικάτα στις 4 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις η κάθοδος στην Αθήνα να γίνει με τα τρακτέρ.
Εξαλλου «θέσεις μάχης» στην Αττική έχουν λάβει και οι αγρότες από τις περιοχές της Παιανίας και των Σπάτων. Οι παραγωγοί έβγαλαν τα τρακτέρ στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που να μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου