Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα – Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα [εικόνες] |

Ποια τα δέκα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στον κόσμο;
1835

Ο Αμερικάνος συγγραφέας, κριτικός και «πατέρας» του Τομ Σόγιερς,  Μαρκ Τουέιν γεννιέται στο Μιζουρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

1872

Ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιείται στο Χάμιλτον Κρέσεντ της Γλασκόβης ανάμεσα στις ομάδες της Αγγλίας και της Σκωτίας.
1874

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους ηγέτες της νίκης των συμμάχων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, Γουίνστον Τσόρτσιλ γεννιέται στο Γουντστοκ.
1900

Πεθαίνει ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής, Όσκαρ Γουάιλντ στο Παρίσι. Έργα του το «πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι», «Ντε Προφούντις», «Η σημασία του να είσαι σοβαρός».
1947

Έπειτα και από την απόφαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ την αμέσως προηγούμενη ημέρα ξεκινά ο διετής Εμφύλιος πόλεμος στην Παλαιστίνη, ο οποίος θα οδηγήσει στην δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
1982

Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον που θα γίνει ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, το «Thriller».
1989

Το μέλος του ΔΣ της Ντόιτσε Μπανκ, Άλφρεντ Χερχάουσεν πέφτει νεκρός μετά από βομβιστική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση, «Φράξια-Κόκκινος Στρατός».
1994 

Ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος, Γκι Ντεμπόρ, πεθαίνει στην Γαλλία σε ηλικία 62 ετών. Γνωστός από το έργο του η «Κοινωνία του Θεάματος».
1998

Οι Πρόεδροι της Μόμπιλ και της Έξον συναντιούνται και υπογράφουν τη δημιουργία της μεγαλύτερης για την εποχή εταιρείας στον κόσμο, ExxonMobil, η οποία προκύπτει από τη συγχώνευση των δυο επιχειρήσεων. 
1999

Διαδηλώσεις ενάντια στην συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου οδηγούν στην ακύρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας και αποτελεί ορόσημο για το κίνημα αντιπαγκοσμιοποίησης που θα δραστηριοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου