Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις: Θηλιά στο λαιμό και... χειροπέδες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις: Θηλιά στο λαιμό και... χειροπέδες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!Σχεδόν δύο μήνες πριν από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ξεκινούν από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου κατασχέσεις ακίνητης και κινητής περιουσίας, μισθών και συντάξεων. Γιατί; Διότι αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διευρύνοντας επικίνδυνα πια το χάσμα με την ελληνική κοινωνία!
Οι τράπεζες έχουν ήδη ενημερωθεί για τα δέοντα και οι πλειστηριασμοί ξεκινούν κανονικά την προσεχή Δευτέρα (02/11/2015).
Τι ακριβώς συνέβη;

Την Πέμπτη (29/10/2015) οι τράπεζες ενημερώνονται για απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνσύμφωνα με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Με αυτήν την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών, ακόμη και για μικρά ποσά!
Με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο δρόμος για τις εξώσειςδεσμεύσεις μισθών και συντάξεων, στρώνεται με αριστερό… κόκκινο χαλί!
Σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατοικία προστατεύεται για λίγο ακόμη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πώς, όμως, θα μπορέσουν να την προστατέψουν οι ιδιοκτήτες της όταν μέχρι τότε θα τους έχουν πάρει όλα τα υπόλοιπα;
Αυτό το φρικτό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία δεν έχει τελειωμό.
Θυμίζουμε πως η σχετική διάταξη, την ισχύ της οποίας η κυβέρνηση θέλησε να μην παρατείνει δίνοντας... ανάσα στο λαό, προέβλεπε την αναστολή διενέργειας, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τις εξώσεις και τις προσωπικές κρατήσεις.
Επιπλέον, προέβλεπε την αναστολή υποχρέωσης έκδοσης και κατάθεσης εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών ή άλλων πάσης φύσεως παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο, ενώπιον αυτών.
Οι πολίτες πια θα πρέπει να γνωρίζουν πως από την ερχόμενη Δευτέρα παύει η αναστολή υποχρέωσης καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.
Τι άλλο θα συμβεί από την Δευτέρα και μετά;
«Το χάος», εκτιμούν παράγοντες της αγοράς και προβλέπουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
Και είναι τουλάχιστον... αστείο, αγγίζοντας μάλιστα τα όρια της πολιτικής θρασύτητας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, την ώρα που ανάβει το «πράσινο φως» για τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, να προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τα Λιπάσματα Δραπετσώνας.
Άραγε, τι άλλο θα συμβεί όταν τεθεί σε ισχύ και η αξίωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας;


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου