Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν μίλησαν για την παράνομη επέκταση δικτύου ύδρευσης στο Αργοκοίλι

Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, υπεραμύνθηκε της πράξης που επιτελέστηκε, επισημαίνοντας ότι όπως και στην περίπτωση του Απόλλωνα που χωρίς άδεια ο δήμος προέβη στην επισκευή των ζημιών που είχαν προκληθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα ώστε να λειτουργήσει ομαλά η περιοχή το καλοκαίρι και να μη ζημιωθούν οι επαγγελματίες, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση προχώρησαν στην επέκταση του δικτύου ύδρευσης εσπευσμένα επειδή ο ΟΤΕ εκτελούσε έργο στην περιοχή και ήταν ευκαιρία να περαστεί και το δίκτυο ύδρευσης.
Αν αυτό σημαίνει ότι παρανομήσαμε, τότε αναλαμβάνουμε το κόστος, όπως το αναλάβαμε και στην περίπτωση του Απόλλωνα, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα τόσο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, όσο και από τους πολίτες από την περιοχή της Κορώνου που ήταν παρόντες.
Τα "αίματα" άναψαν όταν μιλώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Μαϊτός, είπε ότι δεν περίμενε ότι στο επίσημο θεσμικό όργανο του δήμου θα ανέβαινε ένας δήμαρχος που θα παραδεχόταν ότι παρανόμησε και παράλληλα θα έχει έχει συγκεντρώσει κλακαδόρους για να χειροκροτήσουν το γεγονός ότι παρανόμησε.

Ν. Μαϊτός: Πλήρης αποκάλυψη
Ο κ. Μαϊτός συνεχίζοντας έκανε λόγο για πλήρη αποκάλυψη όσων είχε καταγγείλει η παράταξή του, καθώς και για πλήρη αποκάλυψη της εκμετάλλευσης του θρησκευτικού αισθήματος του κόσμου γιατί έχει σχέση άμεση με την Αργοκοιλιώτισσα, προκειμένου η δημοτική πλειοψηφία να καλύψει ένα έργο παράνομο.


Επανέλαβε δε τα όσα αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση της παράταξής του, για συγκεκριμένα συμφέροντα στην περιοχή, λέγοντας ότι και τον ίδιο είχαν πλησιάσει προεκλογικά ζητώντας του να φέρει το νερό στην περιοχή για να τον ψηφίσουν.
Έντονη ήταν η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου για την ύδρευση, Μανώλη Πολυκρέτη, που προκάλεσε τους παρευρισκόμενους πολίτες να πουν αν τον πλησίασε κάποιος για να του ζητήσει αυτό που ανέφερε ο κ. Μαϊτός.
Ακολούθησε νέα ένταση με πολίτες να αποδίδουν εκ νέου τέτοιου είδους ενέργειες στον κ. Μαϊτό.
Σχολιάζοντας αυτές τις αντιδράσεις, ο κ. Μαϊτός είπε: "Δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να δικαιώνεται την αρχή της τοποθέτησής μου.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε από τον κ. Μαϊτό να πει ονόματα και ποια συμφέροντα καλύπτει η δημοτική πλειοψηφία, για να λάβει την απάντηση, να μη βιάζεται και ένα ένα θα αναφερθούν στην ώρα τους.
Διευκρίνισε ότι δεν τα βάζει με τον κόσμο που έχει δικαίωμα να υποβάλει αιτήματα, αλλά με εκείνους που παίρνουν αυτές τις πολιτικές αποφάσεις για να εξυπηρετήσουν τέτοιες καταστάσεις, ειδικά όταν διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
Πλήρη αποκαλυπτήρια χαρακτήρισε στη συνέχεια την αναφορά του δημάρχου ότι το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά δρομολογηθεί να γίνει με εργολαβία που θα κόστιζε πάνω από 80.000 ευρώ, ενώ αν γινόταν με αυτεπιστασία, δηλαδή από τις υπηρεσίες του δήμου, το κόστος είναι κατά πολύ μειωμένο στις 26.000 ευρώ!
Σχετικά με την αναφορά του δημάρχου ότι η μελέτη ήταν έτοιμη και είχε γίνει και σχετική αναμόρφωση στον προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Μαίτός ρώτησε πότε παραγγέλθηκε ο σωλήνας για να λάβει την απάντηση δυο μέρες πριν την εκτέλεση του έργου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έθεσε το καίριο ερώτημα για ποιο λόγο δεν συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί η σχετική απόφαση για τη νόμιμη εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τον αντιδήμαρχο, Μανόλη Πολυκρέτη να απαντά, ότι αυτό ήταν το μόνο λάθος.
Ποια επιτροπή παραλαμβάνει τέτοιου είδους έργα, καθώς και πόσες φορές υπάρχει πιθανότητα να έχουν εκτελεστεί έργα κατ΄αυτόν τον παράνομο τρόπο, είναι τα ερωτήματα που έθεσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Καίρια ζητήματα που τίθενται

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι από το συγκεκριμένο, ανακύπτει μείζων θέμα ως προς τον τρόπο χειρισμού του, αφού επειδή το έργο είναι παράνομο, η επιδιόρθωση βλάβης ή οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί στο μέλλον να γίνει στο συγκεκριμένο δίκτυο δεν θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί από το δήμο.

Από την άλλη, με αυτήν την ενέργεια ο δήμος δίνει το δικαίωμα να θεωρούν οι πολίτες ότι μπορούν να  "απαιτούν" την υλοποίηση ανάλογων αιτημάτων με αυτόν τον παράνομο τρόπο, την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν για την επέκταση δικτύου ύδρευσης σε εκτός οικισμού κτίρια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μπορεί να παραδέχτηκε ότι η μη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ήταν λάθος της δημοτικής πλειοψηφίας, δεν απάντησε όμως με σαφήνεια για ποιο λόγο δεν το συγκάλεσε.

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου