Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συνεχείς δοκιμές από Σίλβα, κοντά στην επιστροφή ο Μανιάτης

Τον πρώτο επί ολλανδικού εδάφους και συνολικά πέμπτο φιλικό αγώνα στο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας δίνει απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Τβέντε του Γιώργου Κατσικά. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην πόλη Βέενοορντ, κοντά στα σύνορα της Ολλανδίας με τη Γερμανία, και θα αρχίσει στις 20.00.

Χθες βράδυ, στην προπόνηση που έγινε στο Ερμελο υπό καταρρακτώδη βροχή, ο Μάρκο Σίλβα δοκίμασε ορισμένα από τα πλάνα του αναφορικά με την ενδεκάδα. Στο δίτερμα είχε με την ομάδα των βασικών και σε σύστημα 4-2-3-1 τον Ρομπέρτο τερματοφύλακα, τους Ελαμπντελαουί και Σαλίνο στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, στόπερ τους Βούρο και Αυλωνίτη, αμυντικούς μέσους τους Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκη, στη μεσαία γραμμή τους Πάρντο, Τσόρι και Ντουρμάζ και στην επίθεση τον Φινμπόγκανσον.


Η χθεσινή πρωινή προπόνηση έκρυβε ένα απρόοπτο. Ο Αρτούρ Μασουακού (το όνομά του παραμένει στη λίστα της Ρόμα) αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, με αποτέλεσμα το βράδυ να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Επιπλέον, δεν γυμνάστηκε ο Δημήτρης Σιόβας. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, που έκανε συντηρητικό πρόγραμμα το πρωί, στη δεύτερη προπόνηση γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μάρκο Σίλβα κράτησε περισσότερο από δύο ώρες τους ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο χθες το πρωί. Με βάση το πρόγραμμα των ασκήσεων, ήταν σαφές πως ο Πορτογάλος τεχνικός αύξησε την ένταση σε σχέση με τις προπονήσεις σε Ζέεφελντ και Αφιόν Καραχισάρ, δοκιμάζοντας τα όρια των παικτών του. Αλλωστε δεν έχει κρύψει πως στην Ολλανδία θα κάνει το κρισιμότερο κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας του, σκοπεύοντας να περάσει την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Μανιάτης διανύει το τελικό στάδιο της επιστροφής του στη δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη ρεβάνς με την ΑΕΚ για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου της περσινής περιόδου. Αν και αρχικώς είχε εκτιμηθεί ότι θα είναι σε θέση να προπονείται τον Σεπτέμβριο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού εντυπωσιάζει, καθώς γυμνάζεται πλέον κανονικά με τους συμπαίκτες του. Ετσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρει χρόνο συμμετοχής σε ένα από τα φιλικά του Αυγούστου.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου