Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δεύτερο δάνειο-γέφυρα και όχι συμφωνία μέχρι να περάσει και το τρίτο πακέτο μέτρων βλέπει η τρόικα. Δύσκολα θα υπογράψει μνημόνιο η παρούσα κυβέρνηση

troikaΞεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας μεταξύ Αθήνας και θεσμών ενώ σήμερα θα συνεχιστούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου μεταβαίνουν τα κλιμάκια των θεσμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου MNI, οι απεσταλμένοι των θεσμών έχουν λάβει οδηγία για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης έως τις 10 Αυγούστου.
Πηγές των «Financial Times» ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επέκτασης των συζητήσεων και πέρα από την 20ή Αυγούστου, με τη χορήγηση ενός δεύτερου δανείου-γέφυρας, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε χθες ότι κάποιοι από τους εταίρους ζητούν την ψήφιση και τρίτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων, αλλά «τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαμηνύσει πως περιμένει την υπερψήφιση περισσότερων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να γίνει δυνατή η εκταμίευση της πρώτης δόσης στήριξης του νέου προγράμματος.
Ταυτόχρονα, ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει «αργότερα» και «εάν χρειαστεί».
Έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν» οι δανειστές.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.
Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου